Kriek van Driek

van:Driek Zwaan
klasse:B
stijl:Kriek

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:70 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1058
eind-SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)700 g.   15 EBC  
Ambermout (50 EBC)75 g.   50 EBC  
Kristalmout (50 EBC)50 g.   50 EBC  
Tarwevlokken100 g.      
Hallertau18 g. 70 min. 3.2 α Bloemen  
Challenger hopbloemen6 g. 070 min. 5.3 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)1.5 g. 10 min.    
Bovengist1 zakje      
Krieken3 kg.      
Suiker1000      
Bottelsuiker5gr/liter      

Maischschema

53 °C65 °C73 °C78 °C
25 min.60 min.40 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=60