Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 4.8 % |
begin-SG: | 1055 |
eind-SG: | 1019 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | brouwwater met gips behandeld |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Klages mout (7 EBC) | 1.5 kg. |
|
7 EBC
|
|
Ambermout (60 EBC) | 750 g. |
|
60 EBC
|
|
Chocolademout (1000 EBC) | 175 g. |
|
1000 EBC
|
|
Kristalmout (150 EBC) | 185 g. |
|
150 EBC
|
|
Zwarte mout (1500 EBC) | 30 g. |
|
1500 EBC
|
|
Tarwe, geroosterd | 30 g. |
|
|
|
Northern Brewer | 11 g. |
60 min. |
6.6 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 7 g. |
60 min. |
5 α
|
Bloemen |
Nugget Perle | 4 g. |
60 min. |
9.3 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 7 g. |
15 min. |
5 α
|
Bloemen |
Gips (calciumsulfaat) | 1.5 g. |
|
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 1.5 g. |
|
|
|
Wyeast 1028 London Ale | |
|
|
|
Rietsuiker | 100 g. |
|
|
|
Maischwater | 8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
54 °C | 65 °C | 75 °C | 78 °C |
30 min. | 60 min. | 20 min. | 10 min. |