Porter

van:Driek Zwaan
klasse:B
stijl:Porter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:4.8 %
begin-SG:1055
eind-SG:1019
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertypebrouwwater met gips behandeld

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Klages mout (7 EBC)1.5 kg.   7 EBC  
Ambermout (60 EBC)750 g.   60 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)175 g.   1000 EBC  
Kristalmout (150 EBC)185 g.   150 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC)30 g.   1500 EBC  
Tarwe, geroosterd30 g.      
Northern Brewer11 g. 60 min. 6.6 α Bloemen  
East Kent Goldings7 g. 60 min. 5 α Bloemen  
Nugget Perle4 g. 60 min. 9.3 α Bloemen  
East Kent Goldings7 g. 15 min. 5 α Bloemen  
Gips (calciumsulfaat)1.5 g.      
Iers Mos (Irish Moss)1.5 g.      
Wyeast 1028 London Ale       
Rietsuiker 100 g.      
Maischwater8 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

54 °C65 °C75 °C78 °C
30 min.60 min.20 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=75