Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
alcoholpercentage: | 5.3 % |
begin-SG: | 1055 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (120 EBC) | 120 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Chocolademout (800 EBC) | 30 g. |
|
800 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 100 g. |
|
4 EBC
|
|
Northern Brewer | 11 g. |
90 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
Fuggles | 10 g. |
15 min. |
5 α
|
Bloemen |
Zoethoutpoeder | 5 g. |
15 min. |
|
|
Yeasthead Delta E | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
54 °C | 61 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 20 min. | 1 min. |