Rookbier

van:Erwin Vermeij
klasse:A
stijl:Rauchbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.3 %
begin-SG:1050
eind-SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):20.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 600 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)600 g.   17 EBC  
Rookmout600 g.      
Zuurmout50 g.      
Caramelmout (150 EBC)75 g.   150 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)25 g.   1000 EBC  
Fuggles20 g. 90 min. 4 α Bloemen  
Cascade10 g. 5 min. 5 α Bloemen  
Lievevrouwebedstro, gedroogde4 g. 5 min.    
Wyeast 1007 German Ale1      
Maischwater8 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C73 °C80 °C
15 min.50 min.10 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=95