Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 9.1 % |
begin-SG: | 1078 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 24.7 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.25 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (150 EBC) | 400 g. |
|
150 EBC
|
|
Special B | 125 g. |
|
400 EBC
|
|
Speltvlokken | 200 g. |
|
|
|
Kandijsuiker, donker | 200 g. |
|
|
|
Northern Brewer | 15 |
90 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Saaz | 7 |
10 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | 6.3 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |