Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.7 % |
begin-SG: | 1061 |
EBC (kleur): | 14.5 |
EBU (bitterheid): | 21.5 |
Watertype | pH spoelwater: 4,7 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.6 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Ambermout (50 EBC) | 145 g. |
|
50 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 550 g. |
|
4 EBC
|
|
Rietsuiker | 30 g. |
|
|
|
Lindebloesemhoning | 80 g. |
|
|
|
Hallertau Perle | 8.5 |
85 min. |
10 α
|
Bloemen |
Saaz | 9 |
15 min. |
3.7 α
|
Bloemen |
Koriander | 3 |
2 min. |
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 3.5 g. |
15 min. |
|
|
Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 |
|
|
|
Maischwater | 12.5 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5.5 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 58 °C | 62 °C | 71 °C | 78 °C |
15 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |