Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 8.0 % |
begin-SG: | 1075 |
eind-SG: | 1022 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 320 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (15 EBC) | 2300 gram |
|
15 EBC
|
|
Chocolademout (1000 EBC) | 30 gram |
|
1000 EBC
|
|
Aromamout | 230 gram |
|
150 EBC
|
|
Hallertau Perle | 18 gram |
75 min. |
6 α
|
Bloemen |
Saaz | 12 gram |
0 min. |
2 α
|
Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 2 gram |
15 min. |
|
|
Safale S-04 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
63 °C | 72 °C | 78 °C |
30 min. | 30 min. | 5 min. |