Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1100 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Vienna mout (8 EBC) | 750 gr |
|
8 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 200 gr |
|
4 EBC
|
|
East Kent Goldings | 13 gr |
60 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Saaz | 15 gr |
10 min. |
2.8 α
|
Bloemen |
Willamette hop | 15 gr |
10 min. |
5.7 α
|
Bloemen |
Maischwater | 8.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 9.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 3711 French Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 67 °C | 78 °C |
5 min. | 50 min. | 5 min. |