St. Nicobock

van:Renko Kuperus
klasse:D
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1074
eind-SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertype2 tl. melkzuur in 8 l. water

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Lichte mout (5 EBC)1.7 kg.   5 EBC  
Munichmout (12 EBC)600 g.   12 EBC  
Caramelmout (80 EBC)500 g.   80 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 200 g.   4 EBC  
Northern Brewer20 g. 75 min. 7 α Bloemen  
Saaz10 g. 20 min. 5 α Bloemen  
Speculaaskruiden5 g. 15 min.    
Bootz Bovengist5 g.      
Maischwater8 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.5 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

42 °C52 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.30 min.40 min.20 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=32