Laurierporter

van:Jan Wurpel en Erik Deelissen
klasse:B
stijl:Porter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
begin-SG:1054
eind-SG:1016
EBC (kleur):70.0
EBU (bitterheid):28.5

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1.9 kg.   7 EBC  
Kristalmout (120 EBC)160 g.   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)80 g.   800 EBC  
East Kent Goldings16 g. 90 min. 4.3 α Bloemen  
Fuggles9 g. 90 min. 4.3 α Bloemen  
Fuggles6 g. 10 min. 4.9 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)5 g. 15 min.    
Laurierblad1 blaadje 5 min.    
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C58 °C61 °C71 °C78 °C
15 min.10 min.35 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=92