Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.7 % |
begin-SG: | 1092 |
eind-SG: | 1019 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1600 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (20 EBC) | 800 g. |
|
20 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 240 g. |
|
4 EBC
|
|
Aromamout | 200 g. |
|
150 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 200 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Carafa Special I (800 EBC) | 24 g. |
|
800 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Chocolademout (800 EBC) | 24 g. |
|
800 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 240 g. |
|
|
|
Northern Brewer | 10 g. |
75 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 3 g. |
75 min. |
5.8 α
|
Bloemen |
Saaz | 5 g. |
15 min. |
6 α
|
Bloemen |
Steranijs | 1 g. |
15 min. |
|
|
Zoethout | 4 g. |
75 min. |
|
|
Wyeast 1214 Belgian Abbey | |
|
|
|
Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |