Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.0 % |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.25 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Aromamout (50 EBC) | 50 g. |
|
50 EBC
|
|
Chocolademout (900 EBC) | 15 g. |
|
900 EBC
|
|
Northern Brewer | 20 g. |
90 min. |
8 α
|
Bloemen |
Saaz | 4 g. |
15 min. |
3 α
|
Bloemen |
Kandijsuiker, donker | 100 g. |
|
|
|
Rietsuiker | 500 g. |
|
|
|
Bovengist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | 6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 3 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 62 °C | 65 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
20 min. | 60 min. | 10 min. | 10 min. | 50 min. | 10 min. |