Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1062 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 21.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Cara Pilsmout (10 EBC) | 120 gr. |
|
10 EBC
|
|
Kandijsuiker, wit | 50 gr. |
|
|
|
Styrian Goldings hopbloemen | 21 gr. |
75 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
Saaz | 5 gr. |
15 min. |
1.8 α
|
Bloemen |
Sinaasappelschil, gedroogde | 15 gr. |
15 min. |
|
|
Citroenschil | 2 gr. |
15 min. |
|
|
Koriander | 1.5 gr. |
15 min. |
|
|
Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 |
|
|
|
Maischwater | 10.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
67 °C | 64 °C | 78 °C | 0 min. | 90 min. | 5 min. |
|