Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1077 |
eind-SG: | 1019 |
EBC (kleur): | 23.0 |
EBU (bitterheid): | 28.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2500 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 100 gr |
|
4 EBC
|
|
Havervlokken (2 EBC) | 200gr |
|
2 EBC
|
|
Suiker | 350 gr |
|
|
|
Styrian Goldings hopbloemen | 16 gr |
75 min. |
4.6 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr |
15 min. |
4.6 α
|
Bloemen |
Saaz | 21 gr |
15 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
Kardemon | 1 pitje |
13 min. |
|
|
Koriander | 2 gr |
15 min. |
|
|
Maischwater | 12.5 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale | |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |