Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1064 |
eind-SG: | 1004 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 26.0 |
Watertype | leidingwater |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1770 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Havervlokken | 211 gram |
|
|
|
Suiker | 582 gram |
|
|
|
Styrian Goldings hopbloemen | 18.1 |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
Saaz | 18.1 |
10 min. |
5 α
|
Bloemen |
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale | |
|
|
|
SafBrew S-33 | |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Safale US-05 | |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
62 °C | 72 °C | 78 °C |
45 min. | 15 min. | 5 min. |