Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 68.5 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1228 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (17 EBC) | 614 gr |
|
17 EBC
|
|
Cara-kristal (120 EBC) | 122 gr |
|
120 EBC
|
|
Carafa Special III (1400 EBC) | 123 gr |
|
1400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Saaz | 29 gr |
60 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
Saaz | 9 gr |
20 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
Maischwater | 6.0 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
M84 | 2 |
|
|
Leverancier: Mangrove Jack's |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
50 °C | 68 °C | 78 °C |
10 min. | 60 min. | 5 min. |