Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.4 % |
begin-SG: | 1079 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 34.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2850 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Melanoïdemout (70 EBC) | 65 gr |
|
70 EBC
|
|
Suiker | 510 gr |
|
|
|
Tettnanger | 37 gr |
60 min. |
4.2 α
|
Bloemen |
Saaz | 10 gr |
10 min. |
3.1 α
|
Bloemen |
Maischwater | 12 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
White Labs WLP530 Abbey Ale | 1 |
|
|
Leverancier: White Labs |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 40 min. | 10 min. | 2 min. |