Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1053 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 25.0 |
EBU (bitterheid): | 12.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Tarwemout (4 EBC) | 1400 gr |
|
4 EBC
|
|
Pilsmout (3 EBC) | 700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Hallertau | 10 |
60 min. |
7.6 α
|
Bloemen |
Hallertau | 8 |
1 min. |
7.6 α
|
Bloemen |
Lallemand Munich Classic | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Maischwater | 8.5 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 3.7 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 7gr/liter |
|
|
|
Maischschema
62 °C | 70 °C | 12 °C | 45 °C | 70 °C | 78 °C |
45 min. | 12 min. | 1 min. | 40 min. | 15 min. | 5 min. |