Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1074 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | 2 tl. melkzuur in 8 l. water |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Lichte mout (5 EBC) | 1.7 kg. |
|
5 EBC
|
|
Munichmout (12 EBC) | 600 g. |
|
12 EBC
|
|
Caramelmout (80 EBC) | 500 g. |
|
80 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 200 g. |
|
4 EBC
|
|
Northern Brewer | 20 g. |
75 min. |
7 α
|
Bloemen |
Saaz | 10 g. |
20 min. |
5 α
|
Bloemen |
Speculaaskruiden | 5 g. |
15 min. |
|
|
Bootz Bovengist | 5 g. |
|
|
|
Maischwater | 8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
42 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 40 min. | 20 min. | 1 min. |