Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 6.0 |
EBU (bitterheid): | 13.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (licht) | 900 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Zuurmout | 640 gr |
|
|
|
Maischwater | 9.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Saaz | 15 gr |
60 min. |
3.9 α
|
Bloemen |
Zeezout | 7 gr |
10 min. |
|
|
Koriander | 1 gr |
10 min. |
|
|
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Safale US-05 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischschema
69 °C | 65 °C | 65 °C | 78 °C |
stort min. | 40 min. | 30 min. | 5 min. |