Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
begin-SG: | 1050 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Maisgries | 170 g. |
|
|
|
Target | 12 g. |
60 min. |
8 α
|
Bloemen |
Saaz | 10 g. |
10 min. |
2.5 α
|
Bloemen |
Saflager S-23 | 2 zakjes |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl. |
|
|
|
Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 64 °C | 78 °C |
15 min. | 75 min. | 1 min. |