Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 70.0 |
EBU (bitterheid): | 28.5 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 1.9 kg. |
|
7 EBC
|
|
Kristalmout (120 EBC) | 160 g. |
|
120 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 80 g. |
|
800 EBC
|
|
East Kent Goldings | 16 g. |
90 min. |
4.3 α
|
Bloemen |
Fuggles | 9 g. |
90 min. |
4.3 α
|
Bloemen |
Fuggles | 6 g. |
10 min. |
4.9 α
|
Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 5 g. |
15 min. |
|
|
Laurierblad | 1 blaadje |
5 min. |
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 58 °C | 61 °C | 71 °C | 78 °C |
15 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |