Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 7.8 % |
begin-SG: | 1075 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.6 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Spelt | 200 g. |
|
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 100 g. |
|
4 EBC
|
|
Suiker | 360 g. |
|
|
|
Northern Brewer | 11 g. |
90 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
Saaz | 8 g. |
60 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
Northern Brewer | 4 g. |
15 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
Saaz | 8 g. |
15 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 2 g. |
15 min. |
|
|
Koriander | 2 g. |
15 min. |
|
|
Kardemon | 4 pitjes |
15 min. |
|
|
Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 |
|
|
Leverancier: wyeast |
Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 4.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
45 °C | 52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
1 min. | 22 min. | 30 min. | 20 min. | 1 min. |