Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
begin-SG: | 1083 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Ambermout (60 EBC) | 1280 g. |
|
60 EBC
|
|
Kristalmout (150 EBC) | 520 g. |
|
150 EBC
|
|
Gerstevlokken | 700 g. |
|
|
|
Northern Brewer | 34 g. |
75 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Northern Brewer | 34 g. |
15 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Saaz | 20 g. |
15 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
Braumeister Barley | |
|
|
|
Maischwater | 8.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 65 °C | 73 °C | 78 °C |
30 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |