Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 70 min. |
alcoholpercentage: | 8.2 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 39.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Watertype | leiding |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Carahell (14 EBC) | 250 gr |
|
14 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 250 gr |
|
|
|
Saaz | 21 gr |
70 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 12 gr |
70 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
Saaz | 18 gr |
5 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 6 gr |
5 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
Koriander | 2 gr |
5 min. |
|
|
Karwijzaad | 1.8 gr |
5 min. |
|
|
Komijnzaad | 1.8 gr |
5 min. |
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 3.5 |
15 min. |
|
|
Safbrew T-58 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
60 °C | 58 °C | 60 °C | 70 °C | 78 °C |
stort min. | 10 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |