Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 85 min. |
alcoholpercentage: | 7.3 % |
begin-SG: | 1065 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 9.0 |
EBU (bitterheid): | 39.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 530 gr |
|
4 EBC
|
|
Vienna mout (8 EBC) | 130 gr |
|
8 EBC
|
|
Suiker | 150 gr |
|
|
|
Maischwater | 8.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Styrian Goldings hopbloemen | 68 gr |
60 min. |
2 α
|
Bloemen |
Saaz | 47 gr |
5 min. |
2.2 α
|
Bloemen |
Belle Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
62 °C | 72 °C | 78 °C |
30 min. | 30 min. | 5 min. |