Hefe Weizen

datum:27 juni 2018
van:Theo van Eijden
klasse:A
stijl:Weizen

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.5 %
begin-SG:1053
eind-SG:1012
EBC (kleur):25.0
EBU (bitterheid):12.0
Brouwhuisefficiëntie:78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout (4 EBC) 1400 gr   4 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 700 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Hallertau10 60 min. 7.6 α Bloemen  
Hallertau8 1 min. 7.6 α Bloemen  
Lallemand Munich Classic1     Leverancier: Lallemand
Maischwater8.5     Leverancier: Kraan
Spoelwater3.7     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker7gr/liter      

Maischschema

62 °C70 °C12 °C45 °C70 °C78 °C
45 min.12 min.1 min.40 min.15 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=296