Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 8.8 % |
begin-SG: | 1075 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2640 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Cara Pilsmout (3 EBC) | 450 gr |
|
3 EBC
|
|
Kristalsuiker | 185 gr |
|
|
Leverancier: Supermarkt |
Maischwater | 12.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 2.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Styrian Goldings hopbloemen | 28 gr |
60 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 11 gr |
15 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
Saaz | 11 gr |
5 min. |
3.0 α
|
Bloemen |
Koriander | 1 gr |
5 min. |
|
|
Lallemand Abbaye | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |