Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
begin-SG: | 1065 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 500 g. |
|
4 EBC
|
|
Aromamout | 200 g. |
|
150 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 200 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Havervlokken | 400 g. |
|
|
|
Rogge | 400 g. |
|
|
|
Chocolademout (1000 EBC) | 35 g. |
|
1000 EBC
|
|
Rozijnen | 200 g. |
90 min. |
|
|
Northern Brewer | 17 g. |
90 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
Saaz | 10 g. |
15 min. |
3 α
|
Bloemen |
Yeasthead Delta C | 7 g. |
|
|
|
Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
37 °C | 45 °C | 54 °C | 62 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 10 min. | 10 min. | 20 min. | 20 min. | 20 min. | 5 min. |