Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.3 % |
begin-SG: | 1053 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 24.0 |
EBU (bitterheid): | 26.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1100 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (12 EBC) | 600 gr |
|
12 EBC
|
|
Cara Pilsmout (3 EBC) | 300 gr |
|
3 EBC
|
|
Honey-biscuit malt | 250 gr |
|
|
Leverancier: The Swaen © Black |
Maischwater | 9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Hallertau Hersbrücker | 11 gr |
60 min. |
4.7 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 13 gr |
20 min. |
4.8 α
|
Bloemen |
Saaz | 15 gr |
10 min. |
5.2 α
|
Bloemen |
Lallemand Lalbrew Köln Premium | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |