Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Olliefant
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Pilsener |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.8 % |
begin-SG: | 1071 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 31.3 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2300 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Pilsmout (10 EBC) | 400 gr | 10 EBC | ||
Suiker | 400 gr | |||
Hallertau Hersbrücker | 29 gr | 75 min. | 4.1 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 6 gr | 15 min. | 4.1 α | Bloemen |
Saaz | 7 gr | 5 min. | 4.1 α | Bloemen |
Maischwater | 11.1 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 2042 Danisch lager | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 50 min. | 10 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Dit is eigenlijk een pilsner die stiekem in klasse c valt.Zonder de suiker krijg je ongeveer 6% alc.
Alternatieve droge gist is S-33.
Smaakimpressie
Een lekkere pils die zonder dat je het merkt lekker aankomt.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=229