Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Kriebels 2.0

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Blond

Beschrijving

Dit is de 'No sugar' variant van de Kriebels. Dit geeft een iets vollere en moutigere smaak.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:7.1 %
begin-SG:1066
eind-SG:1015
EBC (kleur):27.0
EBU (bitterheid):17.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2800gr   7 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)120gr   120 EBC  
Aromamout (50 EBC)60gr   50 EBC  
East Kent Goldings5gr 60 min. 5 α Bloemen  
Saaz10gr 15 min. 3.1 α Bloemen  
Sinaasappelschil, gedroogde7gr 5 min.    
Paradijszaad1gr 5 min.    
Maischwater12.2 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.5 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 3944 Belgium White1     Leverancier: Wyeast
Basterdsuiker, donker       
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.35 min.25 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Om nog een kleine honing toets in de smaak toe te voegen kan je de bottelsuiker vervangen door honing. Dit levert een iets complexere smaak op. Door de witbier gist blijft dit bier een tweeschijn tot mistige oranje kleur houden.

Problemen bij brouwen

Als je liever droge gist gebruikt dan is de Safbrew WB-06 goed te gebruiken.

Smaakimpressie

Een zeer lekkere kruidige afdronk met toch een frisse toets die het een lekker lente of zomer bier maakt.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=252