Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
St. Nicobock
van: | Renko Kuperus |
klasse: | D |
stijl: | Bokbier |
Beschrijving
Stijgende infusieOpmerkingen:
Renko Kuperus |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1074 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | 2 tl. melkzuur in 8 l. water |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Lichte mout (5 EBC) | 1.7 kg. | 5 EBC | ||
Munichmout (12 EBC) | 600 g. | 12 EBC | ||
Caramelmout (80 EBC) | 500 g. | 80 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 200 g. | 4 EBC | ||
Northern Brewer | 20 g. | 75 min. | 7 α | Bloemen |
Saaz | 10 g. | 20 min. | 5 α | Bloemen |
Speculaaskruiden | 5 g. | 15 min. | ||
Bootz Bovengist | 5 g. | |||
Maischwater | 8 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.5 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
42 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 40 min. | 20 min. | 1 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Purmerender Bockbierfestival 1995. Advies van de redactie: Brewferm Top korrel gist is een goede vervanger.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=32