Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Paasei
van: | Erik Bouman |
klasse: | V |
stijl: | Fantasiebier |
Beschrijving
Werkwijze:
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
begin-SG: | 1085 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Kristalmout (37 EBC) | 100 g. | 37 EBC | ||
Ambermout (50 EBC) | 333 g. | 50 EBC | ||
Gierst | 100 g. | |||
Tarwevlokken | 200 g. | |||
Northern Brewer | 11 g. | 75 min. | 7.5 α | Bloemen |
Northern Brewer | 11 g. | 1 min. | 7.5 α | Bloemen |
Saaz | 5 g. | 1 min. | 3.5 α | Bloemen |
Basterdsuiker, geel | 250 g. | |||
Koriander | 1 g. | |||
Den Arsegan ondergist | 1 | |||
Maischwater | 8 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
20 min. | 45 min. | 30 min. | 15 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Deze ondergist kan hier prima gebruikt worden: Brewferm Lager't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=53