Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Degustatie Corner |
tww maart 2000 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Degustatie Corner
Voor in de zaal (aan de linkerkant bijvoorbeeld) richten we een "degustatie corner" in. Hier stellen we een tafel op met een aantal proefglaasjes. Kleine glaasjes, waarmee vier of vijf monsters uit één flesje kunnen worden geproefd (bijvoorbeeld de glaasjes die ook op de clubwedstijden gebruikt worden). Vervolgens hebben we een aantal degustatieformulieren nodig, waarop de proevers hun bevindingen kunnen weergeven. De rubrieken op dit formulier moeten zo zijn dat ook niet-professionele proevers hun bevindingen kwijt kunnen. Naast een aantal algemene kenmerken zoals kleur, helderheid, schuim etc. zijn we vooral geïnteresseerd in afwijkingen. Als de ingevulde formuliertjes op een verzamelformulier overgebracht worden kan dat dan tezamen met het recept van het desbetreffende brouwsel in het clubblad worden opgenomen. Zo heeft niet alleen de inzender er wat aan, maar ook de overige clubleden. Naast een aantal proevers per clubavond, die overigens kunnen wisselen, hebben we nog een soort "degustatie begeleider" of coördinator nodig. Een vrijwilliger dus, die er voor zorg draagt dat er voldoende proevers zijn, dat de bevindingen worden genoteerd en een samenvatting van de proeverij voor het clubblad maakt (overigens een standaard invul formulier). Als voorzet stel ik onderstaand degustatieformulier voor dat een "beetje" van het BKG is "geleend", en ik nodig de kritische lezertjes dan ook uit om snel met een eigen "'t Wort Wat" versie op de proppen te komen.
Renko Kuperus |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |