Terug naar overzicht | |||||||
Parfait van Pêcheresse bier |
tww februari 1996 | ||||||
Ingrediënten:
IJs: Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er het merg uit. Zet merg en stokje met de melk op en breng het tegen de kook aan en laat nog even trekken. Giet het door een passeerdoek. Klop de eierdooiers met de suiker lichtgeel en luchtig. Giet hierna de lauwe melk langzaam bij het ei/suiker mengsel evenals het bier. Breng de massa onder voortdurend roeren weer tegen de kook aan zodat het gaat binden. Koel het op ijs terug tot het steenkoud is. Dit dient met een garde te gebeuren om er zo lucht in te brengen. Sla de slagroom stijf. Spatel de room door het melkmengsel. Stort de massa in een kleine terrinevorm, strijk de bovenkant glad en zet het in de vriezer. Saus: Verwarm de saus en breng ze op smaak met een scheutje kersenlikeur. Indien de saus te zuur is kan een beetje suiker toegevoegd worden. Opmaak. Snijd het ijs in plakken en leg aan de bovenkant van het bord twee plakjes, giet ervoor een beetje saus en leg hier de amarenen in. Garneer met een takje mint en strooi er een beetje poedersuiker over. |
|||||||
Terug naar overzicht |