Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Goulash soep |
tww juni 2011 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Erik Deelissen | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Tijdens de lunch van de club brouwdag van 16 april 2011 serveerde ik goulash soep uit. Deze viel zo in de smaak dat diverse leden vroegen of ik het recept wilde publiceren in het clubblad. Dit was ik helemaal vergeten totdat ik op mijn belofte geattendeerd werd op de afgelopen clubavond van mei, dus bij dezen los ik mijn belofte in. Ingrediënten
BereidingDoe wat boter of reuzel in een grote pan, voeg wanneer het vet heet is het vlees toe, bak tot mooi bruin. Voeg de uien toe en blijf roeren tot de uien lichtbruin en glazig zijn. Voeg de paprikapoeder toe en de knoflook, roer even om en voeg de paprika, wortel, aardappels, tomatenpuree, bouillon, kruiden, azijn, zout en peper toe. Voeg eventueel nog wat water toe. Laat het geheel zachtjes opwarmen totdat het bijna kookt. Zet op een laag pitje met het deksel op half en laat afhankelijk van de vleessoort 1 tot 2½ uur sudderen. Regelmatig omroeren. De ui en aardappel koken stuk en zorgen voor een binding. Serveer de soep met bijvoorbeeld zuurdesembrood. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |