Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept: Tripel C |
tww oktober 2013 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Matthijs van der Weijden | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tripel C
Recept gegevens
Ingrediënten
Maisch schema
Opmerkingen van de brouwerIk zelf heb dit recept al twee keer met succes gebrouwen. Op het ONK van 2013 scoorde het in klasse V, 80 punten. Dit had meer kunnen zijn, maar omdat het zeker niet heel apart en vernieuwend was kreeg ik voor de beoogde originaliteit in die klasse wat minder punten. Problemen bij brouwenDe Citra hop mag niet te lang in het hete wort blijven. Deze hop heeft een ABX gehalte van 15%. Dus als deze te lang in het hete wort blijft, zal deze nog een aanzienlijke bitterheid afgevenOpmerkingen van de web redactieOp de gezamenlijke brouwdag is de korrel gist Fermentis Safale T-58 gebruikt. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |