Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept: Geuze |
tww februari 2015 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Matthijs van der Weijden | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hierbij een leuk recept voor de mensen die zelf eens een geuze/lambic willen brouwen. Het staat op het hobbybrouwen onder het kopje bewezen recepten, moest wel terug naar 2006. oude geuze-lambic
BeschrijvingGist opgekweekt uit fles Oude Geuze van Drie Fonteijnen. De giststarter 4 weken van te voren aangemaakt. De giststarter rook heel speciaal, verdacht? Een beetje zwavelachtig, azijnachtig. Toch aan het brouwen geslagen. Omdat na twee volle dagen er nog geen gistactiviteit waarneembaar was een zakje Brewferm korrelgist toegevoegd. Na 16 uur het jongbier in een andere fles overgezet in verband met het doorslaan/overlopen van het waterslot. Na 6 weken het bier overgeheveld in aan andere fles. SG 1014. Drie weken later het bier gebotteld met 5 gram suiker per liter. SG 1014. Recept gegevens
Ingrediënten
Maisch schema
Opmerkingen van de brouwerResultaten
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |