Terug naar overzicht

Polderbok 2024

tww oktober 2024
Door: Mark Ekelschot
Tijdens de laatste clubavond kwam het verzoek om het recept van de polderbok. Bij deze plaatsen we het ook in het clubblad.
Mocht je als lid suggesties hebben voor verbetering van het recept, dan horen we het graag.

 

 

klasse: D
stijl: Dubbelbok

Recept gegevens

batchgrootte: 20 l.
kooktijd: 60 min.
alcoholpercentage: 7.22 %
Nederlandse categorie: S
Energie: 19.3 kCal / 100ml
begin-SG: 1075
eind-SG: 1020
EBC (kleur): 17.5
EBU (bitterheid): 30
Brouwhuisefficiëntie: 78 %

 

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
GreenSwaen Munich Light 5.28 kg   6.6 EBC Leverancier: The Swaen (Netherlands)
Cara 120 MD 0.48 kg   60.9 EBC Leverancier: Dingemans (Belgium)
Acidulated 0.32 kg   1.8 EBC Leverancier: Weyermann (Germany)
Pilsen MD 0.32 kg   1.6 EBC Leverancier: Dingemans (Belgium)
Chocolate 0.06 kg   456.9 EBC Leverancier: Brewferm (Belgium)
Pale Wheat 0.06 kg   1.8 EBC Leverancier: Dingemans (Belgium)
Carafa I 0.04 kg   320 EBC Leverancier: Weyermann (Germany)
Hallertauer Mittelfrueh 50 g 60 min. min. 4 α  
Hallertauer Mittelfrueh 25 g 30 min. min. 4 α  
Hallertauer Mittelfrueh 25 g 2 min. min. 4 α  
Calcium Chloride (CaCl2) 1.66 g Mash min.    
Epsom Salt (MgSO4) 0.94 g Mash min.    
Calcium Chloride (CaCl2) 1.34 g Sparge min.    
Epsom Salt (MgSO4) 0.76 g Sparge min.    
Melkzuur 2.26 ml Sparge min.    
Safale American Ale 1 pakje     Leverancier: Fermentis

 

Maischschema

58 °C 63 °C 72 °C 78 °C
5 min. 30 min. 30 min. 5 min.

 

 

Terug naar overzicht