Terug naar overzicht

Recept: Hefe Weizen

tww december 2024
Door: Theo van Eijden
van: Theo van Eijden
klasse: A
stijl: Weizen

Beschrijving

Maischstappen:
Eerste deel-maisch 60% moutstorting, mout/water = 1:3. Bij 62 °C inmaischen, rust 45 minuten, Naar 70 °C verwarmen, rust 12 minuten.
Tweede deel-maisch, 40% moutstorting, mout/water = 1:5,5 Bij 12 °C inmaischen.
Naar 70 °C verwarmen, rust 15 minuten.
Naar 78 °C verwarmen, rust 5 minuten.
Toevoegen aan eerste maisch, mout/water = 1:4. Temperatuur mengsel 45 °C, rust 40 minuten.

Recept gegevens

batchgrootte: 10 l.
kooktijd: 60 min.
alcoholpercentage: 5.5 %
begin-SG: 1053
eind-SG: 1012
EBC (kleur): 25.0
EBU (bitterheid): 12.0
Brouwhuisefficiëntie: 78 %

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Tarwemout (4 EBC)  1400 gr   4 EBC  
Pilsmout (3 EBC)  700 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Hallertau 10 60 min. 7.6 α Bloemen  
Hallertau 8 1 min. 7.6 α Bloemen  
Lallemand Munich Classic 1     Leverancier: Lallemand
Maischwater 8.5     Leverancier: Kraan
Spoelwater 3.7     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker 7gr/liter      

Maischschema

62 °C 70 °C 12 °C 45 °C 70 °C 78 °C
45 min. 12 min. 1 min. 40 min. 15 min. 5 min.
Terug naar overzicht