Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de inkoopcommissie, december 2023 |
tww december 2023 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Michael Woolthuis | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
In navolging van het recept van vorige maand, de HIPA, is er nu een WIPA. Het leuke is dat er dus eindeloos veel varianten te bedenken zijn met als basis de IPA. Ik ga er denk ik een paar van uit proberen. KIPA, LIPA, MIPA, XIPA (nog even bedenken waar de x dan voor gaat staan, Xoconostele, Xnipec of Ximenië schijnt iets eetbaars te zijn. Dus wie weet. Later meer.) enz. Maar goed hier is dus een WIPA. Een witteIndiaanpeeleel. Hij blijft niet echt zo wit als een normaal witbier wit omdat dit bier een iets langere lagertijd nodig heeft. Daardoor wordt hij wat helderder maar hij blijft een mooie, bleke tweeschijn houden. Gek genoeg combineert dit bier niet zo heel erg lekker met allerhande vitamine houdende dingen. Gelukkig maar voor de echte bierdrinker en pech voor de supporter van vruchtensapjes. Dit komt waarschijnlijk door de smaak/aromacombinatie van de drie gebruikte hopjes. Groeten, WIPAReceptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
Opmerking van de brouwer
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |