Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Westmalle tripel kloon
van: | william kloek |
gepubliceerd: | hobbybrouwen |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 15 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.0 % |
begin-SG: | 1080 |
EBC (kleur): | 12.0 |
EBU (bitterheid): | 39.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 81 % |
Watertype | kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 3400 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (15 EBC) | 250 gram | 15 EBC | ||
Cara-kristal (120 EBC) | 100 gram | 120 EBC | ||
Suiker | 680 gram | |||
Styrian Goldings hopbloemen | 40 gram | First Wort Hop min. | 3.8 α | Bloemen |
Saaz hop | 31 gram | 75 min. | 2.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 14 gram | 10 min. | 2.5 α | Bloemen |
Wyeast 3787 trappist high gravity | Leverancier: wyeast | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
50 °C | 60 °C | 70 °C | 75 °C | 78 °C |
10 min. | 35 min. | 20 min. | 10 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
suiker toegevoegd tijdens fermentatie't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=238