Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

E-Stout

datum:10 augustus 2024
van:Michael Woolthuis
klasse:D
stijl:Stout

Beschrijving

 

Een lekkere droge stout die toch erg dorst lessend is.

De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.
Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 10°C en 22°C
Lagering: 2 tot 4 weken tussen de 5°C en 15°C

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1052
eind-SG:1010
EBC (kleur):100.0
EBU (bitterheid):37.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1200 gr   7 EBC  
Vienna mout (8 EBC)900 gr   8 EBC  
Carafa Special III (1400 EBC)100 gr   1400 EBC Leverancier: Weyermann
Maischwater9 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8 ltr     Leverancier: Kraan
Colombus hopbloemen 10 gr 60 min. 16.2 α Bloemen  
Chinook10 gr 5 min. 8.1 α Bloemen  
Lallemand Nothingham 11 gr     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker5 gr/liter      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=396