Clubkalender archief
Alles wat er in het verleden te doen was, per jaar gesorteerd.Proeverij Winterbier | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Vr. 20 december 2013
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Jan Wurpel |
Deze avond gaan we op zoek naar het Winter bier. We gaan een proeverij houden waarbij je wordt uitgedaagd uit diverse donkere bieren het Winter bier te selecteren. Natuurlijk moet je ook de andere bieren goed kunnen plaatsen. Ook zullen we kort stil staan wij wat eigenlijk een winter bier is. Niet een avond voor de beginnende bierdrinker :-) Taditie getrouw zal deze avond vergezeld gaan met wat lekkere hapjes en ander lekkers. Zorg dus dat je niet met een volle maag naar de avond komt
| |||||||||||||
Smaak afwijking in bier herkennen | ||||||||||||||
Vr. 29 november 2013
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Nico van Kampen |
Vanavond komt Fokko Kruizinga iets vertellen over smaakafwijkingen in bier. Belangrijk hierbij is natuurlijk het proeven. Wij gaan vanavond speciaal geprepareerde bieren proeven. Subtiele gedefinieerde smaken zijn toegevoegd aan een neutraal bier zodat deze herkend kunnen worden. Er zijn smaken welke in het ene biertype gezien worden als afwijkend terwijl het juist een ander type kenmerkt. Ook hiervan gaan we enkele voorbeelden proeven. Ruim 2 jaar gelden heeft Fokko als eens een soortgelijke proeverij op onze clubavond gehouden. Voor iedereen die dat toen gemist heeft en voor degene die nog wel eens meer wil weten over smaak afwijkingen, een aanrader !!
Fokko is inmiddels ook met een paar brouwmaten commercieel gegaan. En niet zonder succes ! zie hun website (www.devollemaat.nl) voor alle informatie. Fokko zal graag ook iets over zijn brouwavonturen vertellen en hun eerste bieren laten proeven. | |||||||||||||
Gezamenlijke clubbrouwdag: Robust Porter | ||||||||||||||
Za. 09 november 2013
09:00-16:00van Duivenvoorden, Lisserbroek Erik Deelissen |
Op deze dag gaan we een beproefd recept van de hand van Walter Bakker brouwen n.l. een Robust Porter. Een mooi donker en moutig bier door het gebruik van speciale Engelse mouten van Thomas Fawcett en Sons. Deze clubbrouwdag zal weer bij de familie van Duivenvoorden plaatsvinden in Lisserbroek.Schrijf je in na inloggen op de website, kosten verbonden aan deze brouwdag zijn 5 euro per 10 liter bier. Adres: Kwekerij E. van Duivenvoorden Turfspoor 57 2165 AW Lisserbroek Uw aanmelding dient voor 25 oktober binnen te zijn. De betaling dient voor 30 oktober op de rekening van onze penningmeester te staan.Dit alles in verband met het tijdig bestellen van de benodigde grondstoffen. | |||||||||||||
Brouwcursus Derde Avond | ||||||||||||||
Do. 31 oktober 2013
19:30Kattegat, Hoofddorp Titus Rinia |
Workshop Bierbrouwen | |||||||||||||
Clubkampioenschappen | ||||||||||||||
Vr. 25 oktober 2013
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp |
Dit jaar zijn de jaarbieren:
| |||||||||||||
Brouwcursus Tweede Avond | ||||||||||||||
Do. 24 oktober 2013
19:30Kattegat, Hoofddorp Titus Rinia |
Workshop Bierbrouwen | |||||||||||||
Brouwcursus Eerste Avond | ||||||||||||||
Do. 17 oktober 2013
19:30Kattegat, Hoofddorp Titus Rinia |
Workshop Bierbrouwen | |||||||||||||
Gezamenlijke brouwdag; Tripel C | ||||||||||||||
Za. 28 september 2013
9:00 - 16:00 uurvan Duivenvoorden, Lisserbroek Jan Wurpel |
Deze dag gaan we een Tripel brouwen die gehopt wordt met drie hopsoorten, Cacade, Citra en Columbus. Je snapt nu wel waar de naam Triple C vandaan komt. Mocht je echter niet prijs stellen op de Amerikaanse hoppigheid dan kan je natuurlijk het recept aan passen en de hoeveelheid hop verminderen en daarmee een Belgische Tripel maken. De dag zal weer zijn in Lisserbroek van familie van Duivenvoorden, ook de catering zal weer klaarstaan. Deze keer zullen er niet alleen broodjes knakworst maar ook tosti's verkrijgbaar zijn. Schrijf je in via de website, kosten zijn 5 euro per 10 liter bier.
Uw aanmelding dient voor 14 september binnen te zijn, en de betaling dient voor 16 september op onze bankrekening te staan. Dit in verband met het tijdig bestellen van de grondstoffen voor deze dag. | |||||||||||||
Clubavond over brouwtechniek | ||||||||||||||
Vr. 27 september 2013
20:00Boerderij Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond hebben we een bijzondere spreker uitgenodigd. Willem van Waesberghe werkzaam bij de Heineken Brewing Academy als Global Head Brewer gaat vertellen welke ontwikkelingen en innovaties er plaatsvinden in de professionele brouwwereld. Het belooft een heel speciale avond te worden. Inleveren bier voor de clubkampioenschappen. | |||||||||||||
Groot 'T Wort Wat BBQ | ||||||||||||||
Vr. 30 augustus 2013
18:00Lisserbroek Jan Wurpel |
De clubavond van vrijdag 30 augustus wordt weer heel anders dan de andere clubavonden: we gaan barbecueën. Dat doen we niet in De Boerderij maar bij of in een loods, afhankelijk van het weer. Het kan dus altijd doorgang vinden. Het is de loods van Erwin van Duivenvoorde in Lisserbroek, waar we onze brouwdag meestal houden. Wij zorgen voor drinken en zelfs deze keer het bier. Er is genoeg zodat we zeker de avond kunnen doorkomen. Je kunt je aanmelden voor de barbecue. Ga daarvoor naar het "voor leden" menu van de website en kies "Barbecue". De kosten bedragen slechts €13,00 voor volwassenen, en €8,- voor kinderen (tot 12 jaar). Vergeet niet dit bedrag te storten op giro 7228352 t.n.v. amateurbierbrouwersvereniging 't Wort Wat. Vermeld daarbij je lidnummer (op de wikkel van het clubblad), en "barbecue 2013". We gaan er een mooie avond van maken! | |||||||||||||
Clubavond; Schuim op je Bier | ||||||||||||||
Vr. 28 juni 2013
20:00Boerderij Theo van Eijden |
Deze avond gaat Jacques Bertens een presentatie geven over Schuimhoudbaarheid. Ook kunnen de brouwers van het Jopen Koyt bier van de gezamenlijke brouwdag aan de proeftafel hun bier met elkaar delen. Neem 2 flesjes mee, mocht je een ander interessant bier hebben dan is ook dat geen probleem. | |||||||||||||
Open Nederlandse Kampioenschappen Amateurbierbrouwen | ||||||||||||||
Zo. 02 juni 2013
12:00 uurJopen Kerk, Haarlem Nico van Kampen |
| |||||||||||||
Clubavond; Gist presentatie & bottelen door de Cursisten van Brouwcursus | ||||||||||||||
Vr. 31 mei 2013
20:00 uurBoerderij Jan Wurpel |
Deze avond zal Jan Wurpel ons weer meenemen in de wereld van de gist. Het is een vervolg op de presentatie die hij een jaar eerder heeft gegeven. Gist is een belangrijke smaakmaker van ons bier en als amateur brouwer kan je daar een behoorlijke invloed op uit oefenen. Om het geheugen op te frissen zal hij een korte samenvatting geven van de vorige avond.
Het bottelen van de cursisten start om 19:00 uur zodat we om 20:00 klaar zijn en aan kunnen schuiven bij de clubavond. | |||||||||||||
Gezamenlijke brouwdag; Black IPA | ||||||||||||||
Za. 27 april 2013
09:00 - 17:00 uurvan Duivenvoorden, Lisserbroek Walter Bakker |
Het bier zal een Black IPA worden, op de clubavond van november 2012 heeft Derek Walsh hier een aansprekende presentatie overgehouden. Voor alle ingredienten, mouten, hop en gist zal worden gezorgd. Ook zal de catering weer aanwezig zijn met allerlei lekkers. Kwekerij E. Duivenvoorden Uw aanmelding dient voor 11 april 2013 binnen te zijn, en de betaling moet voor 23 april op de bankrekening te staan. | |||||||||||||
Clubavond bij Huisbrouwerij Klein Duimpje in Hillegom | ||||||||||||||
Vr. 26 april 2013
20.00 uurHuisbrouwerij Klein Duimpje Nico van Kampen |
Leuk om te zien hoe een voormalig hobbybrouwer zijn hobby heeft weten uit te bouwen tot een bloeiend bedrijf in de groei. Klik hier om een route beschrijving te zien
| |||||||||||||
Brouwcursus Derde Avond | ||||||||||||||
Do. 25 april 2013
19:30Kattegat, Hoofddorp Theo van Eijden |
Workshop Bierbrouwen | |||||||||||||
Excursie naar Belgiƫ (Excursie zit vol) | ||||||||||||||
Do. 25 april 2013
7:45Station Hoofddorp, Christopher Kokhuis |
Maximale aantal deelnemers is bereikt. Bezoek aan; Brouwerij Het Anker in Mechelen, Het biercentrum van professor Delveaux in voormalige brouwerij de Kroon in Neerijse, Bezoek aan bier stad Leuven. Deelname na inloggen en inschrijven op onze website, kosten voor deze excursie zijn 50 euro. Deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor lunch en avondeten. Kosten overmaken op rekening 7228352 t.n.v. Amateurbierbrouwersvereniging 't Wort Wat Hoofddorp o.v.v. Excursie plus lidnummer. Programma: 07:45 Verzamelen bij de Rode Man nabij station Hoofddorp. 11:00 uur Bezoek aan brouwerij Het Anker te Mechelen. 14:00 uur Bezoek aan biercentrum van professor Freddy Delveaux (voormalige brouwerij de Kroon). 17:00 uur Bezoek aan Leuven om op eigen gelegenheid te eten. 22:30 uur Bus arriveert bij de Rode Man te Hoofddorp. | |||||||||||||
Brouwcursus Tweede Avond | ||||||||||||||
Do. 18 april 2013
19:30Kattegat, Hoofddorp Theo van Eijden |
Workshop Bierbrouwen | |||||||||||||
Brouwcursus Eerste Avond | ||||||||||||||
Do. 11 april 2013
19:30Kattegat, Hoofddorp Theo van Eijden |
Workshop Bierbrouwen | |||||||||||||
Clubavond: Herman Verbeek ontwikkelaar van Tcontrol | ||||||||||||||
Vr. 29 maart 2013
20.00 uurDe Boerderij. Hoofddorp Erik Deelissen |
Herman Verbeek komt een presentatie geven over Tcontrol, een programma voor amateur en micro brouwers voor de controle gedurende het maischen en vergisten. Klik hier voor meer informatie | |||||||||||||
Clubavond; Algemene Leden Vergadering en Flessen spoelen | ||||||||||||||
Vr. 01 maart 2013
20:00 uurBoerderij Theo van Eijden |
Deze avond weer de jaarlijkse leden vergadering. We houden het zoals altijd weer kort, dat kan omdat alle noodzakelijke informatie reeds via de website beschikbaar is gesteld. Natuurlijk is er wel het traditioneel rondje van het bestuur daar staan we wat langer bij stil. Tevens zullen we deze avond het spoelen van flessen bespreken. Onder de leden is een groot onderzoek gehouden en deze informatie zullen we aan jullie terugkoppelen. | |||||||||||||
Brouwdag. We gaan een Koyt bier brouwen !! | ||||||||||||||
Za. 02 februari 2013
09.00 - 17.00 uurLisse Nico van Kampen |
| |||||||||||||
Clubavond: Jaar- en Gruitbieren en evaluatie brouwdag IPA | ||||||||||||||
Vr. 25 januari 2013
20:00 uurBoerderij Walter Bakker |
Presentatie van de jaarbieren. Deze avond komt Brouwerij Jopen een presentatie geven. De brouwer gaat vertellen hoe dit bier gemaakt wordt en zal allerlei pikante details onthullen..... | |||||||||||||