Clubkalender archief

Alles wat er in het verleden te doen was, per jaar gesorteerd.
 Foodpairing met bier
Vr. 19 december 2014
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Jan Wurpel

Deze avond gaan we een foodpairing houden. We hebben een vijftal mooie bieren en even zoveel kazen ingekocht. We zullen aantonen dat bier en kaas zeer goed te combineren zijn. Er zijn er zelfs mensen die aangeven dat dat met bier beter gaat dan met wijn. Na afloop zal er een buffet zijn met lekkere hapjes en sate, dus zorg dat je nog wat ruimte overhoudt!!

De wedstrijdcommissie zal de uitslag van de clubwedstrijd bekend gaan maken en onthullen wie de volgende clubkampioen van 't Wort Wat! zal zijn.

Ook zal er weer de traditionele proeftafel zijn: leden kunnen hun eigen gebrouwen bier delen met clubleden en bediscussiëren wat er goed aan is of wat er te verbeteren valt. 

De bibliotheek zal weer aanwezig zijn met diverse brouwboeken en maandbladen zoals  het Amerikaanse Brew Your  Own en Zymurgy. 

 
 
 Gezamenlijke Brouwdag Black IPA
Za. 29 november 2014
9:00 uur
van Duivenvoorde, Lisserbroek
Nico van Kampen

Heb jij je al ingeschreven voor de brouwdag? Het bier zal een Black IPA worden. Op de clubavond van november 2012 heeft Derek Walsh hier een aansprekende presentatie overgehouden. Voor alle ingrediënten, mouten, hop en gist zal worden gezorgd. Ook zal de catering weer aanwezig zijn met allerlei lekkers. In 2013 is dit bier ook al eens gebrouwen op een brouwdag. Het was een geweldig lekker bier  zodat  we het nog een keer gaan brouwen. 

Voor wie niet goed bekend is met dit type bier: een Black IPA is een diep donkerrood tot zwart bitter biertype van Amerikaans origine met 6,5 tot 9,0 Vol% alcohol. Het is dus redelijk bitter en gedry-hopt. 

Kwekerij E. Duivenvoorden
Turfspoor 57
2165 AW Lisserbroek

Uw aanmelding dient voor 16 november 2014 binnen te zijn en de betaling moet voor 20 november op de bankrekening te staan.

 
 
 Presentatie van Nederlands enige Geuze steker
Vr. 28 november 2014
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Nico van Kampen

 250px_Kriek_barrelGeuze  is een biersoort die ontstaat door het mengen van jonge en oude lambieken en deze te laten hergisten op fles, soms nog jarenlang. Het mengen van die bieren wordt steken genoemd.

Vanavond komt Nederlandse enige Geuzensteker, Toon van den Broek, hierover vertellen. Vanzelfsprekend gaat er weer uitgebreid geproefd worden. Proeven voor gevorderden dus!!

 250px_Bockorkoelschip

Ook zal er na afloop van de presentatie weer de traditionele proeftafel zijn. Leden kunnen hun eigen gebrouwen bier delen met club leden en bediscussiëren wat er goed aan is of wat er te verbeteren valt. 

De bibliotheek zal weer aanwezig zijn met o.a. diverse brouwboeken en maandbladen zoals  het Amerikaanse Brew Your  Own en Zymurgy. 

 
 
 Brouwcursus Derde Avond
Do. 20 november 2014
19:30 uur
Wijkcentrum 't Kattegat
Titus Rinia

Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. 

 
 
 Brouwcursus Tweede Avond
Do. 13 november 2014
19:30 uur
Wijkcentrum 't Kattegat
Titus Rinia

Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. 

 
 
 Brouwcursus Eerste Avond
Do. 06 november 2014
19:30 uur
Wijkcentrum 't Kattegat
Titus Rinia

Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. 

 
 
 Clubkampioenschappen
Vr. 31 oktober 2014
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Walter Bakker

Zoals al bekend  worden  dit jaar een Dunkel Weizen   (klasse B) en een Tripel (klasse (C) gekeurd. Van de bieren die ter keuring worden aangeboden dienen TWEE  flesjes per bier te worden ingeleverd gelijktijdig met het  compleet ingevulde  inschrijfformulier.  Bier in 30 cl euroflesjes met gouden kroonkurk. Dit jaar geschiedt de inschrijving weer middels het inschrijfformulier via de website van ‘t wort wat. Het inschrijfformulier is niet meer in het clubblad bijgevoegd maar staat op de website. In groepen en onder begeleiding van een Bierkeurmeester gaan we de bieren in meerdere rondes keuren. 

Ook zal er weer de traditionele proeftafel zijn, leden kunnen hun eigen gebrouwen bier delen met club leden en bediscussiëren wat erg goed aan is of wat er te verbeteren valt. 

De bibliotheek zal weer aanwezig zijn, diverse brouwboeken en maandbladen zoals  het Amerikaanse Brew Your  Own en Zymurgy. 

 
 
 Gezamenlijke brouwdag
Za. 04 oktober 2014
9:00 uur
van Duivenvoorde , Lisserbroek
Nico van Kampen

Deze dag gaan we een Engels bier brouwen, een Bitter. Een bier niet hoog in alcohol, door een mooie hop selectie heb je de mogelijkheid om hier net even iets anders van te maken. Die dag zal de catering weer goed verzorgd worden dus ook daaraan wordt gedacht. 

Bitter

 

Natuurlijk brouwen we weer in Lisserbroek.  Iedereen die geïnteresseerd is in het zelf brouwen van bier is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Om met het brouwen mee te kunnen doen moet je jezelf wel inschrijven. Na inloggen op de website, naar "voor Leden", kosten verbonden aan deze brouwdag zijn 5 euro per 10 liter bier.

Kwekerij E. van Duivenvoorden
Turfspoor 57
2165 AW Lisserbroek

Uw aanmelding dient voor 12 september binnen te zijn. De betaling dient ook op die datum op de rekening van onze penningmeester te staan. Dit alles in verband met het tijdig bestellen van de benodigde grondstoffen.

 
 
 Bierbrouwen in Afrika en flessen spoelen, presentatie polderbok 2014 en levering. Inleveren bieren voor clubkampioenschap.
Vr. 26 september 2014
20:00 uur
De Boerderij, Hoofddorp
Erik Deelissen

Jan van Grimbergen geeft deze avond een presentatie over zijn reis naar Afrika, hij bezocht daar een brouwerij waar ze nog op middeleeuwse wijze bier brouwen. Tom Schinkelshoek gaat de bevindingen van de flessenspoelcommissie presenteren. Tevens geeft Jan Wurpel een presentatie over het maken van de Polderbok 2014 bij brouwerij de 7 Deugden. Uitlevering van de Polderbok2014 aan de leden die dit besteld hebben, de polderbok 2014 wordt verkocht per doos van 6 flessen a 75cl, 22 euro per doos. Er zijn maar een beperkt aantal dozen beschikbaar voor verkoop. Bestellen door een mail te versturen aan polderbok@twortwat.nl Ook is er op deze clubavond gelegenheid om de bieren in te leveren die gaan deelnemen aan de clubkampioenschappen. 

Na afloop van het officiële gedeelte is er weer de proeftafel. Iedereen kan een bier meenemen om te laten proeven en keuren. Dat is de manier om voor je eigen bier feedback te krijgen. De Polderbok is uitverkocht

 
 
 22e OBBK Open Bergsche Bierbrouwkampioeschappen en 18e Bergs Bierfestival
Za. 20 september 2014
Provoosthuis Potterstraat 36 Bergen op Zoom
Erik Deelissen

Op 20 september worden de  22e Open Bergsche Bierbrouwkampioenschappen en het 18e Bergse Bierfestival gehouden.

Ook op facebook is informatie beschikbaar.

Inschrijving tot 5 september.

 
 
 BBQ 2014
Vr. 29 augustus 2014
20:00
Lisserbroek
Jan Wurpel

Dit jaar in september bestaat onze vereniging 20 jaar en dat gaan we vieren tijdens de jaarlijkse BBQ. Voor eten en en drinken wordt gezorgd. We zullen een aantal speciale bieren op tap hebben. Voor de niet bier drinker zal er ook genoeg te drinken zijn. Het eten zal spectaculair zijn, we zullen een heus speen varken aan het spit hebben draaien. Mocht je dat iets te veel van het goede vinden dan zal er ook "normaal" BBQ vlees zijn. De lokatie is de bij familie van Duivenvoorde in Lisserboek, waar ook altijd de gezamenlijke brouwdag is. Starttijd is rond 18:00 uur. Er hebben zich twee leden uit Katwijk gemeld met de mededeling dat zij graag die avond een demonstratie makreel roken willen geven. Wie dus geen prijs stelt op varken van het spit heeft dus iets anders om naar uit te wijken. Een reden te meer om je aan te melden voor de BBQ. Arjan te Hoonte uit Rijswijk en eigenaar van brouwerij De  Arn heeft ons een fust van zijn bier aangeboden. Welk bier het zal zijn blijft een verrassing. Zie voor meer informatie op zijn website; Brouwerij de Arn

Extra Nieuws; In overleg met Erwin van Duivenvoorde kunnen we een beperkt aantal overnachtingsplaatsen aanbieden. Op deze wijze kunnen we voorkomen dan leden met een slokje te veel toch achter het stuur kruipen. Dus als je over een kleine tent beschikt dan bestaat de mogelijkheid om deze al daar op te zetten, ook een camper is natuurlijk mogelijk. Voorzieningen zijn beperkt maar er is minimaal een toilet aanwezig. Graag je wens voor af aan het bestuur door geven omdat de hoeveelheid ruimte beperkt is en dat we chaotische situaties tijdens de BBQ willen voorkomen. 

Er zal ook een 4 mans band optreden die voor de broodnodige muziek en sfeer zal gaan zorgen, dit is John Steven en band Mainville uit Hoofddorp. Zodat het tot in de late uurtjes gezellig zal zijn. De band bestaat uit Rene Revers, John Stevens (zang/gitaar/bluesharp) en Luc Smit (basgitaar), Willem Smit (saxofoon/dwarsfluit). Het repertoire bestaat uit herkenbare blues/rock met een jazzy randje, variërend van Robert Johnson en BB King, tot Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton en de Rolling Stones.

Kortom deze BBQ special mag je niet missen. De inschrijving op de website is geopend. De kosten voor deze BBQ zijn 10 euro per persoon. 

 
 
 Maish, wat komt daar bij kijken
Vr. 27 juni 2014
20:00 uur
De Boerderij
Jan Wurpel

Deze avond komt Jan-Willen den Hartog van de Gulpener Brouwerij een presentatie houden over de proces stap maischen en de aspecten die hier bij spelen en wat de wezenlijke verschillen zijn en wat er allemaal van invloed kan zijn  op de keuze van je maish-schema.

 
 
 Op bezoek bij Distilleerderij
Vr. 30 mei 2014
20:00 uur
De Hoofdvaartkerk
Nico van Kampen
http://hoofdvaartkerk.nl/over-de-stokerij.html

Vanavond gaan we op bezoek bij Distilleerderij "De Hoofdvaartkerk". Op deze pracht locatie van oprichter Stefan Bosma zal een presentatie gegeven worden over het Destilleren. En dan in het bijzonder het destilleren van Bier. Speciaal op deze avond gaan ze een bier destilleren waarvan alle liefhebbers een klein flesje (40ml) van het stooksel mee naar huis mogen nemen. (wel zelf een flesje meenemen !)

destilleerketel2kldestilleerketelkl

 

 

 
 
 ONK 2014 te Wijlre
Za. 24 mei 2014
9:00
vertrekpunt: Boerderij
Michael Woolthuis

ONK Wijlre

Inschrijven busreis naar ONK te Wijlre

 ONK2014 Excursie is geannuleerd i.v.m. te weinig animo 

Vertrek naar Wijlre 9.00 uur vanaf de Boerderij en je bent rond 22.00 uur weer terug
(vertrektijd is nog onder voorbehoud en is pas zeker na het bekend worden van het programma)
Kosten: €25,95 per persoon

In verband met de kosten voor de bus moeten er minimaal 40 deelnemers zijn.
Zodra dit aantal gehaald is wordt iedereen daarvan op de hoogte gesteld.

Na inschrijven kan annuleren kosteloos tot 11 mei, daarna zullen wij de volledige reiskosten in rekening moeten brengen.

 
 
 Gezamenlijke brouwdag in Lisserbroek
Za. 03 mei 2014
9:00 uur
van Duivenvoorde Lisserbroek
Daniël van der Slikke

Het bier dat we gaan brouwen zal een Dunkel Weizen zijn. Een mooi bier voor zwoele zomer avonden. Inschrijven kan op de website via een link de inkoop pagina. De inschrijving sluit op 10 april, dus wees er snel bij.

 

Ook gaan de cursisten van de brouwcursus  deze dag hun eerste biertje brouwen. 

 
 
 Brouwer op bezoek
Vr. 25 april 2014
20:00 uur
De Boerderij
Erik Deelissen
http://www.leidschbier.nl/

Leidsch BierLeidsch Blond oudVanavond komt Jan-Willem Fukkink een presentatie geven over de brouwerij Leidsch Bier. Jan-Willem is in de periode 2003-2008 voorzitter geweest van onze amateurbierbrouwersvereniging en in die periode is hij ook gestart met zijn brouwerij. In eerste instantie met het bier Leidsch Blond maar in de loop van de jaren zijn er diverse bieren bij gekomen, zowel seizoensgebonden als vast in het assortiment. Jan-Willem kennende zal er ook het een en ander geproefd gaan worden.

 

 
 
 Brouwcursus Derde Avond
Do. 24 april 2014
19:30 uur
Wijkcentrum 't Kattegat
Titus Rinia

Workshop Bierbrouwen

Klik hier voor meer informatie

 
 
 Brouwcursus Tweede Avond
Do. 17 april 2014
19:30 uur
Wijkcentrum 't Kattegat
Titus Rinia

Workshop Bierbrouwen

Klik hier voor meer informatie

 
 
 Gistkweekcursus 2014
Za. 12 april 2014
9.00 - 16.00 uur
Brouwerij Leidsch Bier, Flevoweg 35a 2318 BX, Leiden
André van der Zee

Bij ’t Wort Wat staat de kwaliteit van het eigen gebrouwen bier in een hoog vaandel. Dat een goede gist daaraan een belangrijke bijdrage levert is voor iedere brouwer duidelijk. Als je denkt dat extra kennis over gist welkom is dan is de gistkweekcursus een nuttige investering. In één dag wordt voldoende theoretische en vooral praktische kennis behandeld om thuis een mooie collectie gisten op te zetten en daaruit een super giststarter te maken voor weer een fantastisch bier!

De cursus zal worden gegeven aan de hand van een door Jan-Willem den Hartog, brouwmeester bij de Gulpener bierbrouwerij, geschreven syllabus. Dit boekwerk bevat een schat aan informatie en is geïllustreerd met foto’s, grafieken en tekeningen. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie zal gericht zijn op de praktische handelingen met hier en daar de nodige diepgang. Er zal verteld worden hoe gisten bewaard kunnen worden en wat de te volgen stappen zijn om (uit je eigen assortiment) een vitale en gezonde giststarter op te kweken. Tijdens het praktijkgedeelte zullen de essentiële handelingen geoefend worden. Het aantal deelnemers wordt om praktische redenen beperkt tot 12. De cursus kost € 40,- inclusief de syllabus en het oefenmateriaal voor de cursusdag. Ook krijg je een starterpakket mee zodat je thuis verder kan experimenteren, maar dan wel met de benodigde kennis en vaardigheden op zak. Om de kosten enigszins te beperken is er geen lunch inbegrepen. Je kunt je opgeven voor deze cursus door je via de website aan te melden via Voor Leden > Gistcurus en de bijdrage van € 40,- over te maken op rekeningnummer NL06INGB0007228352 onder vermelding van “Gistcursus 2014” en je lidnummer. Je inschrijving is pas definitief als je bijdrage ontvangen is. We werken op volgorde van inschrijven en leden hebben voorrang. Met dank aan Jan-Willem Fukkink voor het belangeloos ter beschikking stellen van cursusruimte in zijn brouwerij.

André van der Zee en Arnoud Aten

 
 
 Brouwcursus Eerste Avond
Do. 10 april 2014
19:30 uur
Wijkcentrum 't Kattegat
Titus Rinia

Workshop Bierbrouwen

Klik hier voor meer informatie

 
 
 Excursie naar Köln, Keulen, Kölsch (€ 55,-)
Do. 10 april 2014
09:00
Vertrek: Boerderij, Lutulistraat 139, Hoofddorp

Poster excursie 2014

Kosten

De excursie kost €55,- per persoon.

Programma:

09:00 Vertrek bij de boerderij
12:30 Aankomst Sünner Brauerei rondleidingen
15:00 Vertrek naar Keulen Altstad
17:00 Diner bij Sion
19:00 Vertrek vanaf Sion naar bus en huis
23:30 Verwachte aankomst Hoofddorp

Aanmelden:

Ga naar http://www.twortwat.nl , en log in.

Kies daarna "Excursie" in het "Ledenmenu".

 
 
 Presentatie bieren voor club kampioenschappen met proeverij
Vr. 28 maart 2014
20:00
De Boerderij
Walter Bakker

Op deze clubavond zullen de bieren van het clubkampioenschap 2014 worden gepresenteerd. De bieren voor 2014 zijn Dunkelweizen (klasse B) en de Tripel (klasse C). 

Dion van der Born en Diederik van Nimwegen, beiden sinds april lid van de clubkampioenschap commissie, zullen een presentatie geven over Dunkelweizen. Hierbij worden ook een paar bieren geproefd die door hun speciaal in Duitsland worden ingekocht.

Gery en Ben Uijtenhaak zullen een presentatie geven over de Tripel. Zij hebben bij het ONK 2013 80 punten gehaald voor hun Tripel en zullen daar iets over vertellen en tevens een Tripel recept doornemen waarbij een aantal Tripels geproefd zullen gaan worden.

Op de gezamenlijke brouwdag in mei zal een Dunkelweizen gebrouwen worden en de inkoop zal rond die datum een Tripel pakket gaan verzorgen.

 

 
 
 Algemene Leden Vergadering
Vr. 07 maart 2014
20:00
De Boerderij
Theo van Eijden

Deze avond weer de jaarlijkse leden vergadering. We houden het zoals altijd weer kort, dat kan omdat alle noodzakelijke informatie reeds via de website beschikbaar is gesteld. Natuurlijk is er wel het traditioneel rondje van het bestuur daar staan we wat langer bij stil. 

De excursie commissie zal het reisdoel van dit jaar bekend maken, en er kort wat over gaan vertellen. De datum van 10 april staat voorlopig ingepland.

Tevens zullen we deze avond een etiketten wedstrijd houden. Wie heeft het mooiste zelf gemaakte etiket. Een deskundig jury zal het werk van de leden beoordelen. Graag willen wij je etiket digitaal ontvangen zodat we tijdens de clubavond op het scherm kunnen projecteren. Je kan ze versturen via deze link; Etiketten wedstrijd

Ook willen we deze avond verder gebruiken om tweede hands spullen te verkopen/ruilen met andere clubleden. Dus mocht je nog een pan, gist vaten, mandflessen en andere zaken hebben liggen die je niet meer gebruikt en kostbare ruimte in beslag nemen. Neem het mee naar de club avond en kan je er een ander gelukkig mee maken.

 
 
 Gezamenlijke Brouwdag, Single Hop
Za. 01 februari 2014
9:00
van Duivenvoorde Lisserbroek
Theo van Eijden

Er zijn duizenden soorten hoppen. Een aantal bekend en een hele hoop die minder of helemaal niet bekend zijn. Er zijn duidelijk verschillen vast te stellen in zowel smaak als geur en hoeveelheid alphazuren. Naar aanleiding van een (restjes)recept dat ik wel eens heb gebrouwen met alleen (150 g) Saaz hop (wat erg lekker was geworden) leek het mij een erg leuk plan om een experiment te gaan doen met zogenaamde single hop bieren. Maar hoe ga je dat nou doen alleen. Tien of twintig bieren brouwen met allemaal een verschillende hop is niet zo gemakkelijk te realiseren.  

Na een avondje te hebben gesproken met deze en gene is het idee geboren om dit experiment met de club te gaan doen. Twintig single-hop bieren maken en daarna weer uitwisselen om te kijken wat het resultaat hiervan is . Zo is er het idee ontstaan om de brouwdag van 1 februari hieraan te wijden. Overigens zijn wij niet de enige brouwers die dit experiment wel eens hebben gedaan. Mikkeller heeft misschien wel de grootste keuze 19 verschillende single hop bieren Link, Brew Dog heeft er ook wat experimenten op los gelaten Link

Wij willen het experiment als volgt organiseren: we maken twintig brouwsels met allemaal dezelfde grondstoffen, alleen de hoppen zullen per brouwsel verschillen. De volgende hebben wij geselecteerd op bijzondere smaken, of omdat het een hele bekende en veel gebruikte hopsoort is:
Galaxy, Hallertau Hersenbrucker, Mandarina Bavaria, Northen Brewer, Tettnanger, Strisselspalter, Kohatu, Nelson Sauvin, Pacific gem, Stricklebrack, Waimea, Styrian Goldings, Saaz, Brewers Gold, East Kent Goldings, Target, Amarillo, Citra, El Dorado, Mosaic, Sorachi Ace.


Na het bottelen zullen we moeten delen (3 flesjes) met iedereen die een brouwsel gemaakt heeft. Zo krijg je net zoveel biertjes weer terug als dat je weggeeft, alleen met verschillende hoppen. Lijkt dit je een leuk experiment om aan mee te doen, kan je minimaal 20 liter brouwen en staat 1 februari nog niet volgepland in je agenda? Geef je dan op voor deze brouwdag met het inschrijfformulier.

Door logistieke oorzaken kunnen maximaal 20 brouwsels mee doen met dit experiment.

 
 
 Recepten samenstellen - Hint en tips
Vr. 31 januari 2014
20:00
De Boerderij
Theo van Eijden

Deze avond zal Arnoud Aten een presentatie geven over het zelf maken van een recept. Hoe kan het zijn dat een bier niet is wat je er van had verwacht. Soms zit de oorzaak in de samenstelling van de ingredienten of de gevolgde werkwijze. Ook het aanpassen van een bestaand recept en de zaken waar je speciaal op moet letten zal hij gaan bespreken.  

Na afloop is er weer de Proeftafel. Deze keer gaan we de Robust Porter van de brouwdag proeven en vergelijken. Maar mocht je nog een ander bier hebben waar je vragen over hebt, neem het mee en hoor het advies aan van je collega brouwers. Door je bier aan andere brouwers te laten proeven kom je vaak veel te weten over de mogelijkheden die er zijn om het te verbeteren.