Clubkalender archief
Alles wat er in het verleden te doen was, per jaar gesorteerd.Clubavond: Foodpairing Bapas = Bier en Tapas | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Vr. 23 december 2016
20:00 uurWijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Jan Wurpel |
Deze clubavond zal weer een bijzonder karakter krijgen. Een paar jaar geleden Bier met Kaas, vorig jaar Bier met Worst, deze keer Bier & Tapas. Alle 5 bestuursleden hebben hun favoriete bier en tapascombinatie uitgekozen om dat met jullie te gaan proeven. Het is een hels karwei geweest om tot een mooi gebalanceerde keuze te komen. We hopen dat we jullie hiermee zullen verrassen. Zorg dat je niet te zwaar getafeld hebt als je komt.
| |||||||||
OCK 2016 Gildekampioenschappen Bierbrouwen | ||||||||||
Za. 10 december 2016
Erik Deelissen |
Op 10 december 2016 organiseert het bierbrouwersgilde De Amervallei in Amersfoort de 2e Gildekampioenschappen Bierbrouwen voor alle biergildes in Nederland. Bekijk de speciale website voor verdere informatie
Het evenement is geanuleerd i.v.m. te weinig deelnemers. | |||||||||
Clubavond: Clubkampioenschappen | ||||||||||
Vr. 25 november 2016
20:00 uurWijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Walter Bakker |
Deze keer zullen we in groepen bepalen welk bier in aanmerking komt voor de titel ‘beste bier van 2016’ en daarmee bepaalt welke brouwer zal worden verheven tot clubkampioen. Van de bieren die ter keuring worden aangeboden dienen TWEE flesjes per bier te worden ingeleverd, tegelijkertijd met het compleet ingevulde inschrijfformulier. Bier in 30 cl euroflesjes met neutrale kroonkurk. Dit jaar geschiedt de inschrijving weer middels het inschrijfformulier via de website van 't Wort Wat. Het inschrijfformulier is niet meer in het clubblad gevoegd maar staat alleen op de website. In groepen en onder begeleiding van een Bierkeurmeester gaan we de bieren in meerdere rondes keuren. En verder:
| |||||||||
Gezamenlijke brouwdag in Lisserbroek: Lentebok | ||||||||||
Za. 19 november 2016
09:00-17:00Turfspoor 57, Lisserbroek Daniël van der Slikke |
Als vereniging organiseren we 4 maal per jaar een gezamenlijke brouwdag. Aanmelden voor deze dag kan via de inschrijving op de website. Alle grondstoffen die benodigd zijn voor het brouwen van het bier worden verzorgd door de brouwdagcommissie. Iedereen brouwt dan hetzelfde bier volgens een vooraf bepaald recept met zijn eigen brouwinstallatie. Dit wordt vervolgens meegenomen naar huis en daar vergist en gebotteld. Lentebok, ook wel lentebock of meibock genoemd, is een Nederlands bokbier. Het bier wordt traditioneel vanaf de vastentijd tot mei verkocht. Net als de herfstbok is het een relatief licht bier met een hoog stamwortgehalte, dat doordrinkbaar is en zowel onder- als bovengistend kan zijn. Een opvallend verschil met de herfstbok is de kleur: lentebok is meestal blond van kleur. In de smaak is meer ruimte voor fruitige ondertonen en hop. Voorjaarsbieren hebben een lange traditie in Nederland, ook voor de oorlog al presenteerden veel brouwers een lentebier. Toch lag de nadruk in de recente geschiedenis altijd op het najaarsbier, de herfstbok. Pas vanaf de jaren '90 kwamen de lentebokken weer terug in de belangstelling, al is de stijl nog altijd niet zo populair als de herfstbok. De meeste Nederlandse brouwers hebben nu een lentebok in hun assortiment. Net als de herfstbok is dit seizoensbier voor brouwers een ideale gelegenheid om zichzelf aan het grote publiek te presenteren. Er zijn speciale festivals waar liefhebbers verschillende voorjaarsbieren kunnen proeven. Veel brouwers proberen zich te onderscheiden met verrassende smaken en nieuwe recepten. Nadat veel kleinere brouwers al met aromatische Amerikaanse hopvariëteiten hadden geëxperimenteerd, presenteerde Grolsch in 2012 zo ook een lentebier met citrushop, die voor een bitterdere en fruitigere smaak moest zorgen. Adres: Kwekerij E. Duivenvoorden Je aanmelding dient voor 4 november 2016 binnen te zijn, en de betaling moet voor 15 november op de bankrekening te staan. Inschrijven gaat via de website, kosten zijn € 5,- per 10 liter. Je kan je vast inschrijven dan is je plaatsje reeds vast gelegd. Ook de catering is weer aanwezig. Na afloop bestaat de mogelijkheid om even na te zitten met een lekker bittergarnituurtje. Brouwmaatje zal deze dag weer aanwezig zijn met de verkoop van brouwbenodigdheden | |||||||||
Brouwcursus, derde avond. Onderwerp: Brouwbenodigdheden | ||||||||||
Do. 17 november 2016
19:30 uurGetsewoud, Nieuw Vennep Titus Rinia |
Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebruikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in te kunnen opzoeken. | |||||||||
Brouwcursus, Tweede avond. Onderwerp: Gist en Hop. | ||||||||||
Do. 10 november 2016
19:30 uurGetsewoud, Nieuw Vennep Titus Rinia |
Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebruikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in te kunnen opzoeken. | |||||||||
Brouwcursus, eerste avond. Onderwerp: Mouten | ||||||||||
Do. 03 november 2016
19:30 uurGetsewoud, Nieuw Vennep Titus Rinia |
Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat! een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebruikte grondstoffen en het biertype dat het oplevert. Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kun je vervolgens mee naar huis nemen. Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. | |||||||||
Clubavond: Lezing van Jan Willem den Hartog | ||||||||||
Vr. 28 oktober 2016
20:00 uurWijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Nico van Kampen |
Vanavond komt Jan Willem den Hartog (brouwmeester van Lindeboom) weer een presentatie geven. Dit keer gaat Jan Willem ons alles vertellen over de invloed van O2 in alle stadia van het brouwproces. Ongetwijfeld horen wij ook alles over zijn recente transfer van Gulpener naar Lindeboom en zullen met name alle nieuwere leden kennis maken met deze brouwerij. Er zal een mooie selectie van de Lindeboom bieren door Jan Willem meegenomen worden. En we gaan er natuurlijk een paar proeven. Ga maar eens kijken op de site van Lindeboom wat zij zoal aan bieren maken. www.lindeboom.nl Niet vergeten!!: vanavond is het inleveravond voor de clubcampioenschap bieren. Ingeleverd kunnen worden: bieren uit de klasse B en D met als Jaarbier de Chimay Blauw.
| |||||||||
Bokbier Open Nederlands Kampioenschap 2016 | ||||||||||
Zo. 09 oktober 2016
ZutphenErik Deelissen |
Nadat het 6 jaar stil is geweest rond het BONK heeft het Brouwersgilde De Roode Toren de handschoen opgepakt en gaat het BONK 2016 organiseren. | |||||||||
Gezamenlijke brouwdag in Lisserbroek: Russian Imperial Stout (met twist) | ||||||||||
Za. 01 oktober 2016
09:00-17:00Turfspoor 57, Lisserbroek Daniël van der Slikke |
Imperial stout, ook bekend als Imperial Russian stout, is een zeer zwaar type bier en kenmerkt zich met een zeer donkere kleur. Zo is een typische Imperial Russian Stout al minimaal 80 EBC en bevat het minimaal 7-8% alcohol, maar 12% tot 14% is niet ongewoon. Ook is het bier vrij bitter met een bitterheidsfactor van ongeveer 50 tot 90 IBU (International Bitterness Unit). De brouwers krijgen houtsnippers gemaakt van oude whiskey vaten mee om hier mee een deel van het bier op hout te kunnen lageren. bron: wikipedia Adres: Kwekerij E. Duivenvoorden Je aanmelding dient voor 20 september 2016 binnen te zijn, en de betaling moet voor 30 september op de bankrekening te staan. Inschrijven gaat via de website, kosten zijn € 5,- per 10 liter. Je kan je vast inschrijven dan is je plaatsje reeds vast gelegd. Ook de catering is weer aanwezig. Na afloop bestaat de mogelijkheid om even na te zitten met een lekker bittergarnituurtje. Brouwmaatje zal deze dag weer aanwezig zijn met de verkoop van brouwbenodigdheden | |||||||||
Clubavond: Op bezoek bij brouwerij Het Uiltje | ||||||||||
Vr. 30 september 2016
20:00 uurBrouwerij Het Uiltje, Haarlem Erik Deelissen |
Deze avond gaan we op bezoek bij de fonkelnieuwe brouwerij van Robbert Uyleman in Waarderpolder. Zie ook de website voor meer informatie. Adres; Bereikbaar vanaf station Haarlem Spaarnwoude, reken op een stevige wandeling van plusminus 25 minuten. | |||||||||
Open Bergsche Bierbrouwers Kampioenschap (OBBK). | ||||||||||
Za. 17 september 2016
1400 - 2200Provoosthuis Potterstraat 36 Bergen op Zoom Erik Deelissen |
Het Bergsche Bierbrouwersgilde organiseert op zaterdag 17 september 2016 wederom het jaarlijkse Open Bergsche Bierbrouw Kampioenschap (OBBK). Zoals afgelopen jaren is de locatie in en op straat om het Provoosthuis (speciaalbiercafe) in het centrum van Bergen op Zoom. | |||||||||
Clubavond: BBQ | ||||||||||
Vr. 26 augustus 2016
18:00 - 24:00 uurLisserbroek Jan Wurpel |
Op vrijdagavond 26 augustus hebben we onze jaarlijkse BBQ, op het bekende adres van de familie Duivenvoorden Aanvang:18:00 uur. Er is top vlees beschikbaar. Neem zelf bieren en een goed glas mee en wissel je bieren uit met collega-leden. Ook eigen gebrouwen bieren op een fust(je) zijn van harte welkom. Voor de niet-bierdrinkers is er fris en wijn aanwezig. Deelname aan deze BBQ kost € 15.- voor het vlees, salades stokbrood, frisdrank, wijn enz. Bier en bierglazen moeten zelf meegenomen worden. Geld voor deelname dient overgemaakt te worden naar 't Wort Wat op rekening:
Inschrijven kan tot 20 augustus 2016. | |||||||||
Prijsuitreiking ONK 2016 | ||||||||||
Za. 02 juli 2016
AmersfoortErik Deelissen |
Dit jaar organiseert Bier- en Wijnmakersgilde de Amervallei het Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen (ONK) voor alle amateurbierbrouwers en leden van bierbrouwersgilden in Nederland. De keuring zal plaatsvinden op 27, 28 en 29 mei door keurmeesters van het BKG. Inschrijven kan tot en met 13 mei 2016 via de webisite ONK2016. Ook zal Brouwmaatje van John Westerveld aanwezig zijn met zijn bierbrouwbenodigdheden. | |||||||||
Clubavond: Gist | ||||||||||
Vr. 24 juni 2016
20:00 uurWijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond hebben we microbioloog Ard Jan Grimbergen uitgenodigd als spreker. Hij gaat ons het een en ander vertellen hoe te werken met micro-organismen zoals gist, suikermetabolisme, groeicondities, en hoe deze te optimaliseren zijn. De verschillen tussen amateurbrouwen en het op industriele schaal produceren van bier, genetica, en gebruik van genetisch gemodificeerde organismen. Hoe steriel te werken, brouwmaterialen steriel te krijgen en te houden. Daarnaast nog hoe zelf gisten te isoleren en hier reinculturen van te maken. En verder:
| |||||||||
Midzomer BBQ en Bierfestival 2016 | ||||||||||
Za. 18 juni 2016
13:00-20:00Leidsestraat 170 Hillegom Erik Deelissen |
Zuid-Hollands Midzomer bier en bbq festival bij Brouwerij Klein Duimpje, zie facebook. Ook brouwmaatje van John Westerveld zal aanwezig zijn.
| |||||||||
Clubavond: Proeven wedstrijdbieren klasse A, C en de Alt | ||||||||||
Vr. 27 mei 2016
20:00 uurWijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Walter Bakker |
Proeven van de wedstrijdbieren: Alt, klasse A en C. Dat zijn de ‘blonde’ bieren. Ook willen we deze avond ingaan op het gebruik van een brouwprogramma, o.a.:
En verder:
| |||||||||
Excursie 2016: Op naar België | ||||||||||
Vr. 13 mei 2016
07:45Vertrek: Boerderij (Hoofddorp) Michael Woolthuis |
Inschrijving is gesloten, maximale aantal deelnemers is bereikt.
Bezoek aan:
De excursie is exclusief lunch (neem deze dus zelf mee!) maar wel inclusief diner (meer informatie volgt nog).
Let op: alle tijden zijn nog onder voorbehoud. Schrijf je in door in te loggen, en dan ‘Excursie’ te kiezen in het ‘Voor Leden’ menu. | |||||||||
Cursus Gist kweken | ||||||||||
Za. 30 april 2016
9.00 - 16.00 uurLeidsche Brouwerij - Leiden Walter Bakker |
Bij ’t Wort Wat staat de kwaliteit van het eigen gebrouwen bier in hoog in het vaandel. Dat een goede gist daaraan een belangrijke bijdrage levert, is voor iedere brouwer duidelijk. Als je denkt dat extra kennis over gist welkom is, dan is de gistkweekcursus een nuttige investering. In één dag wordt voldoende theoretische en vooral praktische kennis behandeld om thuis een mooie collectie gisten op te zetten en daaruit een super giststarter te maken voor weer een fantastisch bier! | |||||||||
Clubavond: presentatie bierstijl | ||||||||||
Vr. 29 april 2016
20:00 uurWijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Jan Wurpel |
Presentatie wedstrijdbier Chimay, welke we hebben gebrouwen op de gezamenlijke brouwdag van vorig weekend en wat een themabier is bij de clubkampioenschappen. De presentatie wordt gehouden door Gery Uijtenhaak. Natuurlijk gaan we een aantal bieren, die een voorbeeld zijn voor deze stijl, proeven. En verder:
| |||||||||
Gezamenlijke brouwdag in Lisserbroek: Chimay Blauw | ||||||||||
Za. 23 april 2016
09:00 uurLisserbroek Daniël van der Slikke |
Als vereniging organiseren we 4 maal per jaar een gezamenlijke brouwdag. Aanmelden voor deze dag kan via de inschrijving op de website. Alle grondstoffen die benodigd zijn voor het brouwen van het bier worden verzorgd door de brouwdagcommissie. Iedereen brouwt dan hetzelfde bier volgens een vooraf bepaald recept met zijn eigen brouwinstallatie. Dit wordt vervolgens meegenomen naar huis en daar vergist en gebotteld. Deze brouwdag zal ook weer in het teken staan van een bier voor de clubcampioenschappen! En wel een kloon van de Chimay Blauw! Deze quadrupel is een donker bier met een krachtig aroma en een complexe smaak die met de jaren beter wordt, aldus de brouwer zelf. De smaak wordt vaak ook geassocieerd met pruimen en een vleugje noodmustkaat of kruidigheid. Al met al een leuke uitdaging om dit bier van ongeveer 9% samen te brouwen! Kosten zijn EUR 5,- per 10 liter bier. Adres: Kwekerij E. Duivenvoorden, Turfspoor 57, 2165 AW Lisserbroek Brouwmaatje zal deze dag weer aanwezig zijn met de verkoop van brouwbenodigdheden | |||||||||
Brouwcursus, derde avond. Onderwerp: Brouwbenodigdheden | ||||||||||
Do. 21 april 2016
19:30 uurNieuw Vennep Titus Rinia |
Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in te kunnen opzoeken. | |||||||||
Brouwcursus, tweede avond. Onderwerp: Gist en Hop | ||||||||||
Do. 14 april 2016
19:30 uurNieuw Vennep Titus Rinia |
Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in te kunnen opzoeken. | |||||||||
Brouwcursus, eerste avond. Onderwerp: Mouten | ||||||||||
Do. 07 april 2016
19:30 uurNieuw Vennep Titus Rinia |
Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in te kunnen opzoeken. | |||||||||
Brand Bierbrouwwedstrijd 2016 | ||||||||||
Vr. 01 april 2016
?Wijlre Erik Deelissen |
Brouw jij de beste Porter van Nederland?Voor het vijfde jaar op rij dagen Brand Bier en Bierconsumentenvereniging PINT de thuisbrouwers uit. Dit jaar staat het volledig in het teken van het brouwen van de beste Porter. Thuisbrouwers kunnen zich tot 1 april 2016 inschrijven op www.pint.nl
| |||||||||
Clubavond: Verloren Bieren | ||||||||||
Vr. 01 april 2016
20:00 uurWijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Nico van Kampen |
Roel Mulder komt een presentatie geven over vergeten bierstijlen in Nederland. Wil je alvast een beetje in de stemming komen kijk dan op verlorenbieren.nl. Als vervolg op zijn presentatie willen we een brouwdag organiseren waar we diverse van deze verloren bieren gaan brouwen en (gelijk aan de Single Gist en Hop projecten) weer onderling gaan verdelen zodat we allemaal van al deze bieren kunnen proeven. En verder:
| |||||||||
Clubavond: Algemene leden vergadering | ||||||||||
Vr. 04 maart 2016
20:00 uurWijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Op de clubavond van eind februari, die dit jaar op 4 maart wordt gehouden, is er de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Het bestuur legt dan verantwoording af over het afgelopen jaar en presenteert de plannen voor het komende jaar. Ook het financiële reilen en zeilen lichten we dan toe. Dat is ook een moment om actief met elkaar in discussie te gaan over waar we als vereniging mee bezig zijn en of er zaken zouden moeten veranderen. Natuurlijk staan we als bestuur het hele jaar open voor feedback en nieuwe ideeën, maar de ALV is het officiële moment. Als vereniging zijn we statutair verplicht deze vergadering 1 maal per jaar te beleggen. Dit jaar is een bijzonder jaar, er zijn namelijk drie bestuursleden die hun termijn van 2 jaar er weer op hebben zitten. De functies van Voorzitter, Penningmeester en Algemeen Bestuurslid zijn vacant. Iedereen die interesse heeft mag zich aanmelden voor deze bestuursfuncties. Neem hier voor contact op met het huidige bestuur. De huidige aftredende bestuursleden hebben echter aangegeven zich weer voor een periode van twee jaar op die positie voor de vereniging te willen inzetten. Walter Bakker, Nico van Kampen en Theo van Eijden zijn alle dus weer verkiesbaar. En verder:
| |||||||||
Gezamenlijke brouwdag in Lisserbroek | ||||||||||
Za. 06 februari 2016
09:00 - 16:30 uurLisserbroek Daniël van der Slikke |
Als vereniging organiseren we 4 maal per jaar een gezamenlijke brouwdag. Aanmelden voor deze dag kan via de inschrijving op de website. Iedereen brouwt dan hetzelfde bier volgens een vooraf bepaald recept met zijn eigen brouwinstallatie. Dit wordt vervolgens meegenomen naar huis en daar vergist en gebotteld. Deze keer is het een Alt, de bierstijl waar Düsseldorf bekend om is. Er zijn daar in de binnenstad 5 brouwerijen: Zum Ürige, Im Füchschen, Frankenheim, Schlösser en Schumacher. Alt is een West-Duits (Düsseldorf e.o.) bovengistend amberkleurig bier met koude lagering (Hybride vergisting, 14 tot 18 °C) van ca. 4,8Vol% alcohol. Het is droger, strakker en minder fruitig van smaak dan de Speciale Belge en Engelse Pale Ales en Bitters door de hybride vergisting. Over het algemeen ook hoppiger. Ben je niet in staat om te brouwen maar wel nieuwsgierig naar hoe het brouwproces verloopt, dan ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Adres: Kwekerij E. Duivenvoorden, Turfspoor 57, 2165 AW Lisserbroek | |||||||||
Clubavond: Worst met bier combineren | ||||||||||
Vr. 29 januari 2016
20:00 uurWijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Erik Deelissen |
Deze clubavond zal weer een bijzonder karakter krijgen. Vorig jaar Bier met Kaas, dit jaar Bier met Worst. Alle 5 bestuursleden hebben hun favoriete bier en worst uitgekozen om dat met jullie te gaan proeven. Het is een hels karwei geweest om tot een mooi gebalanceerde keuze te komen. We hopen dat we jullie hier mee zullen verrassen. Zorg dat je niet te zwaar getafeld hebt als je komt. De traditionele Proeftafel is aanwezig, leden kunnen hun eigen gebrouwen bier delen met clubleden en bediscussiëren wat erg goed aan is of wat er te verbeteren valt. Het is voldoende om 1 of 2 flesjes mee te nemen. Proefglazen zijn aanwezig | |||||||||