Clubkalender archief
Alles wat er in het verleden te doen was, per jaar gesorteerd.Clubavond: Foodpairing | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Vr. 13 december 2019
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Geuzebieren met TapasDeze avond gaan we weer geweldig uitpakken, een smaakfestijn. Ook al houd je niet van zure bieren, in combinatie met het juiste gerecht is het heerlijk. We hebben weer 5 mooie bier-en-smaakcombinaties bij elkaar gezocht en we gaan er weer een mooie avond van maken. En verder:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakket van de maand december: this porter is brown | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Di. 10 december 2019
20:00 uurWijkcentrum De Boerederij Michael Woolthuis |
Recept van de maand; Brown Porter Dit bier leent zich niet zo goed voor kruidenexperimenten want dat vind ik niet lekker en dus ga ik nu niemand op rare ideeën brengen. Wat wel erg goed kan is een beetje houtsnippers. Vooral de niet zo erg donkere types of één met een beetje whisky flavour. Uiterste besteldatum is 10 december levering op de clubavond van 13 december Recept voor december: This porter is brown. Receptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
Opmerkingen van de brouwerVoor een meer Europese hoeveelheid koolzuur moet je ongeveer 5 á 6 gr bottel suiker per liter toevoegen. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Clubavond: Nieuwe ontwikkelingen met hop: wethops | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 22 november 2019
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Carel Krol van het Hollands Hophuis zal een presentatie geven over nieuwe hopontwikkelingen en het toepassen van wethops. We zullen een paar bieren gaan proeven die met wethop zijn gebrouwen en ook een recept bespreken. Een deel van zijn presentatie is ook tijdens het ONK2019 in Nieuw Vennep gegeven. En verder:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakket van de maand november: AlmostScottish | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Di. 19 november 2019
20:00 uurWijkcentrum De Boerederij Michael Woolthuis |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gezamenlijke Brouwdag Westvleteren 12 (kloon) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Za. 16 november 2019
9:00 uurLisserbroek Nico van Kampen |
Na wat inspiratie problemen heb ik het licht gezien. Mede door de nieuwe inzichten die wij opdeden op de clubavond van September, denk ik dat wij met een mooi resultaat kunnen komen. Als Bernardus al beweert hetzelfde te zijn dan mogen wij dat ook best beweren. Meer informatie volgt. Voor alle brouwers: Het is een pittig biertje met een flinke moutstort. Hou hier rekening mee met de inhoud van je pan. Als ie verkocht is voor een 30L versie bv, zou ik voor de 20 gaan.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Clubavond: Clubkampioenschappen | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 25 oktober 2019
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond worden de ingezonden bieren voor de clubkampioenschappen gekeurd. Het wedstrijdbier is een Sterke Blonde.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakket van de maand oktober: London ESB | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Za. 19 oktober 2019
20:00 uurWijkcentrum De Boerederij Michael Woolthuis |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gezamenlijke Brouwdag: Ben's Dunkel Weizen of Taylor's Oatmeal Stout!! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Za. 05 oktober 2019
9:00 uurLisserbroek Nico van Kampen |
Regelmatig bereiken ons verzoeken om biertjes die wellicht niet door iedereen gebrouwen willen worden. Vandaar dat ik eens iets nieuws wil proberen.We gaan jullie dit keer de keuze geven uit 2 bieren. Hiervoor uitgekozen zijn 2 recepten van 2 van onze ervaren leden die zij zelf ontwikkeld hebben en er erg over zijn te spreken.Het is de Dünkel Weizen van Ben Jacobs en de Oatmeal Stout van Lars Taylor.Wij denken hiermee ondanks wat minder mainstream bieren toch voldoende mensen te kunnen bereiken om ook deze brouwdag weer tot een succes te maken. Let op: het is kort dag dit keer, nog slechts 17 dagen!! Geef je dus snel op, de inschrijving staat open. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Brouwcursus, derde avond. Onderwerp: Brouwbenodigdheden | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Do. 03 oktober 2019
19:30 uurBuurthuis het Contact, Nieuw Vennep Titus Rinia |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Clubavond: Belgische bieren | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 27 september 2019
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond komt de Belgische Ferdinand Meeus ons details vertellen over hoe je een goede Trappist kunt brouwen. Mocht je vragen hebben dan kan je deze vooraf reeds opsturen zodat hij zich daarop kan voorbereiden. Mail je vraag naar Bestuur 't Wort Wat. En verder:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Brouwcursus, tweede avond. Onderwerp: Gist en Hop. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Do. 26 september 2019
19:30 uurBuurthuis het Contact, Nieuw Vennep Titus Rinia |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Polderbok 2019 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wo. 25 september 2019
20:00-23:59Levering clubavond 27 september 2019 Erik Deelissen |
De Polderbok 2019 is weer verkrijgbaar, de polderbok commissie heeft weer zijn uiterste best gedaan om een mooie Polderbok neer te zetten. Na inloggen op onze website kan je een doos bestellen. Voor de eerste doos van 6 flessen van 75cl betaal je 13 euro; voor elke volgende doos 18 euro. Uitlevering op de clubavond van 27 september. Ben je niet aanwezig op de clubavond dan kan je in overleg met brouwmaatje.nl deze in zijn winkel komen ophalen na 27 september. Je kunt de Polderbok 2019 tot en met 25 september bestellen. Na 25 september is de Polderbok uitsluitend commercieel verkrijgbaar bij o.a brouwmaatje.nl.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakket van de maand september: GoodnesBrown | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 20 september 2019
20:00Wijkcentrum De Boerederij Michael Woolthuis |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Voorinschrijving cursus | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zo. 15 september 2019
Titus Rinia |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gezamenlijke Brouwdag: Triple Karmeliet kloon | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Za. 14 september 2019
9:00 uurLisserbroek Nico van Kampen |
We gaan dit keer weer eens een blond/fris biertje maken. Een klassieker ! Deze triple is door zijn citrus smaak gevende kruiden verfrissend en makkelijk drinkbaar, Met zijn 8,4% echter wel verraderlijk ! In het verleden al diverse malen met wisselend succes gemaakt ga ik nu het recept nog even tegen het licht aan houden en aanvullen met bewezen tips uit de hobbybierbrouw scene. De basis zijn de 3 granen: Gest, Tarwe en Haver. Als dan niet gemout en/of geplette en gestoomde vlokken. Om qua kleur in de buurt van van de Triple Karmeliet te komen moeten daarvoor wel de lichtste varianten worden gevonden. Wat Suiker om een lichtere body te krijgen is vereist. En droog maïschen. Mijn eigen ervaring sluit kardemon als gebruikt ingrediënt uit; bijvoorbeeld koriander is gewoon beter mits juist gedoseerd. Omdat niet alle koriander dezelfde versheid heeft zal in ieder geval getracht worden een verse partij te scoren (wij gaan hiervoor niet naar een brouwstore maar beter is een toko of een goeie turkse-groenteboer. Hop drukt geen grote stempel op het bier maar wellicht draagt deze toch wat bij aan het citruskarakter. Een vrij algemene consensus is dat de gist uit het flesje gewoon bruikbaar is. Dat een giststarter onder bepaalde condities zwavelig kan ruiken is niet ongebruikelijk. Ik heb zelf meerdere malen geconstateerd dat een originele Triple Karmeliet ook wat zwavelig kan zijn. Dit verdwijnt vervolgens bij het 2de slokje. Langere lagering/rijping (bij Bosteels hebben zo ook wel eens haast blijkbaar) moet dit oplossen. We zijn nu ruim een maand voor de brouwdag dus schrijf je snel in zodat alle vrijwilligers op tijd hun ding kunnen doen. Tot ziens op de Brouwdag! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Brouwcursus, eerste avond. Onderwerp: Mouten | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Do. 12 september 2019
19:30 uurBuurthuis het Contact, Nieuw Vennep Titus Rinia |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Clubavond: BBQ 25 jaar 't Wort Wat | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 30 augustus 2019
18:00 uurLisserbroek Theo van Eijden |
Omdat we als 't Wort Wat 25 jaar bestaan gaan we er wat moois van maken. Goed eten, bier en live muziek. We gaan een echte BBQ Grill Master uitnodigen om voor ons de lekkerste ribben te grillen. De lekkerste bieren van het ONK en een mooie band met live muziek gaan het geheel compleet maken. Je kan je reeds aanmelden. Kosten bedragen € 10,- per persoon (volwassene).
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakket van de maand augustus: Bitterexit | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Di. 20 augustus 2019
BrouwmaatjeMichael Woolthuis |
Ook dit keer weer een bier in de serie Brexit, een variant op het type Bitter. Omdat het vakantietijd is kan Het-Pakket-van-de-Maand alleen afgehaald worden in de winkel van Brouwmaatje in Boesingheliede. Neem vooraf contact op met John.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Open Nederlandse Kampioenschappen | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Za. 06 juli 2019
13:00Landgoed Kleine Vennep, Nieuw Vennep Theo van Eijden |
ONK2019 event en prijsuitreiking in alle klassen. Het ONK event organiseren we samen met het hoppig bierfestival. Zie de links voor meer informatie. Er is live muziek en er zijn foodtrucks en craft brewers. Het ONK team zorgt voor demo’s en presentaties van o.a. La Trappe, Braumarkt, Minibrew, Sam Bolle, Hollands Hophuis en nog veel meer! We hebben een loterij met HELE mooie prijzen. Let op je mail: binnenkort volgt een mooie aanbieding voor het festival op 6 juli: Onkbrouwen.nl en Hoppig festival. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Clubavond: invloed van de temperatuur op de vergisting | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 28 juni 2019
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond komt Ard Jan Grimbergen een presentatie geven over de invloed de temperatuur op de vergisting. Wat doet het met de smaak van het uiteindelijke bier en hoe kan je als thuisbrouwer hier invloed op uitoefenen.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakket van de maand juni: Effelekkermild | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zo. 23 juni 2019
John Westerveld |
Bestel hier het pakket van de maand. Deze maand is het een klassieke Mild. Milde Ale betekende oorspronkelijk een jonge ale, in tegenstelling tot een "stale" of old ale. Het wordt nu vaker geïnterpreteerd als licht gehopte ale. Deze stijl van bier is in de 17e eeuw ontstaan in Groot-Brittannië en heeft een overwegend moutig mondgevoel. Moderne milde ales zijn voornamelijk donker van kleur met een alcoholvolume van 3% tot 3,6%, hoewel er lichtere voorbeelden zijn en sterkere voorbeelden die 6% en hoger zijn. Ons recept is iets zwaarder en zit op 4,3%. Alle grondstoffen zoals mouten, hop en een zakje korrelgist zitten in het pakket. Je kan hiermee direct aan de slag. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Clubavond, Giststarter maken | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 24 mei 2019
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond gaan gaan we dieper in op het maken van een giststarter en zullen daar voorbeelden van laten zien hoe je dat thuis op een eenvoudige wijze kan doen. We zullen achtereenvolgens de werkwijze van droge en vloeibare gisten behandelen.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakket van de maand mei: EindelijkWit | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zo. 19 mei 2019
John Westerveld |
Bestel hier het pakket van de maand. Deze maand is het een Belgisch Witbier. Het is een lekker fris en droog bier, prima voor op een zwoele zomeravond. Dit bier leent zich uitstekend voor het maken van kruidigere varianten door middel van het toevoegen van andere kruiden zoals Kamille, Fenegriek of andere kruiden. Let wel: het bier is van zichzelf niet al te zoet dus smaaktoevoegingen vallen snel op. Alle grondstoffen zoals mouten, hop en een zakje korrelgist zitten in het pakket. Je kan hiermee direct aan de slag. Recept van mei: EindelijkwitZie recept: EindelijkWit | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gezamenlijke brouwdag: Sterke Blonde | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Za. 11 mei 2019
9:00 uurTurfspoor 57, Lisserbroek Nico van Kampen |
We gaan weer een gezellige brouwdag organiseren bij de familie Duivenvoorden in Lisserbroek. We gaan een STERKE BLONDE maken, gebaseerd op het originele recept van Jacques Bertens. Dus zoals deze in het begin door Brand (Zwaar Blond) op de markt gebracht werd. Dit is ook een van de clubkampioenschapsbieren, dus hieraan meedoen heeft vele voordelen. Getracht zal worden het zeer uitgebreide hopschema van Jacques te benaderen. Hier wordt nog de laatste hand aan gelegd. Een dergelijk hopschema kan je bijna thuis zelf niet aanhouden omdat je dan 5 hoppen moet kopen waarvan je slechts een klein gedeelte gebruikt. Dit is dus iets wat alleen op een brouwdag met zijn allen realiseerbaar is. Kijk alvast maar eens op hobbybrouwen.nl hoe zijn origineel eruit zag. Voor 14 april zal de inschrijving geopend worden. Als het goed is meld ik dit in een nieuwsflits. Voor de prijs hoeft niemand het te laten, gesponserd en wel betalen jullie € 0,35/Liter!!! In de middag wordt het vaak erg gezellig. Vele kijkers, proeven/ruilen van eigengebrouwen bieren, verkoop van tweedehands brouwapparatuur e.d. Kortom, een gezellige clubmiddag, ook toegankelijk voor niet brouwers! Let op! Je kunt nu ook opgeven of je als beginnende brouwer hulp nodig hebt tijdens het brouwen. Je geeft dan bij het invullen aan dat je een brouwbuddy wenst. Ervaren brouwers onder ons kunnen als brouwbuddy fungeren. Dit kun je ook aangeven. Omdat de belangstelling voor deelname aan de brouwdag de laatste tijd groter is dan het aantal brouwsets dat we kunnen plaatsen, hebben we de inschrijving moeten beperken. De limiet ligt voorlopig op 30 brouwsets. Dus zodra de inschrijvingstermijn geopend wordt (gemeld via een nieuwsflits) is het inschrijven op basis van wie zich het eerst inschrijft, het eerst brouwt. Let op: Nadat je je hebt aangemeld (en dus betaald) wordt het bedrag van de aanmelding a.g.v. een afzegging die gedaan wordt binnen 14 dagen voorafgaande aan de brouwdatum, niet meer gerestitueerd! Ditzelfde geldt voor het niet verschijnen op de betreffende brouwdag.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Clubavond, Presentatie over waterontharders en presentatie van Edwin de Redelijkheid over nieuw gelanceerd bier. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 26 april 2019
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond trapt Theo van Eijden af, hierna neemt Arjen Verkerk van Ecomatch het over. Hij gaat een presentatie over waterontharders. En verder:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakket van de maand april: Zomer IPA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zo. 21 april 2019
John Westerveld |
Bestel hier het pakket van de maand. Deze maand is het een Zomer IPA. Het is een lekker frisse IPA, prima voor op een zwoele zomer avond Alle grondstoffen zoals mouten, hop en een zakje korrelgist zitten in het pakket. Je kan hiermee direct aan de slag. Recept van april: Zomer IPAZie recept: Zomer IPA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Test Black IPA !!! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ma. 25 maart 2019
HillegomNico van Kampen |
maak € 20,- en je krijg ............................😏
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gezamenlijke Brouwdag: Stone Sublimely Self-Righteous Black IPA (Clone) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Za. 23 maart 2019
9:00 uurTurfspoor 57, Lisserbroek Nico van Kampen |
De inschrijving is weer geopend!!! De oplettende lezer zal merken dat de literprijs anders is. Wij willen hiermee gaan proberen om de clubbijdrage aan de brouwdag, onafhankelijk van het type bier dat we gaan maken, ongeveer gelijk te laten zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat een "dure IPA" meer gaat kosten en je voor pilsje praktisch geld terugkrijgt 😉. We gaan weer een gezellige brouwdag organiseren bij de familie Duivenvoorden in Lisserbroek. Het te brouwen bier is: Stone Sublimely Self-Righteous Black IPAvolgens een beproefd recept (in 2013 als eens gebrouwen op de gezamelijke brouwdag).
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Clubavond, ALV | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 22 maart 2019
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond is de Algemene Leden vergadering. Dit is het moment om als clublid mee te praten over keuzes die we kunnen maken. Aansluitend komt Art-Jan Grimbergen een presentatie geven over gist en vergistingstemperaturen en de vorming van esters. Dit is weer het moment om je kennis van het brouwproces te vergroten, zodat je beter bier kan brouwen. En verder:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Brouwcursus, Derde avond. Onderwerp: Brouwbenodigdheden | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Do. 21 maart 2019
19:30 uurWijkcentrum Het Contact, Nieuw Vennep Titus Rinia |
Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat! een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebruikte grondstoffen en het biertype dat het oplevert. Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kun je vervolgens mee naar huis nemen. Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakket van de maand maart: Tommie Porter | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zo. 17 maart 2019
John Westerveld |
Bestel hier het pakket van de maand. Deze maand is het een Baltic Porter genaamd Tommie. Dit is een stevige porter. Lekker voor de lente zal je denken, maar nee. Dit bier dient langdurig te rijpen en is dus eigenlijk voor de winter. Alle grondstoffen zoals mouten, hop en een zakje korrelgist zitten in het pakket. Je kan hiermee direct aan de slag. Recept van maart: Tommie PorterZie: Recept Tommie Porter | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Brouwcursus, Tweede avond. Onderwerp: Gist en Hop. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Do. 14 maart 2019
19:30 uurWijkcentrum Het Contact, Nieuw Vennep Titus Rinia |
Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat! een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Brouwcursus, eerste avond. Onderwerp: Mouten | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Do. 07 maart 2019
19:30 uurWijkcentrum Het Contact, Nieuw Vennep Titus Rinia |
Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat! een Workshop Bierbrouwen. Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Clubavond 'Craftbeer meets Jenever' | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 22 februari 2019
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Namens Distilleerderij Hooghoudt komt Laurens Speek ons de juiste kennis bijbrengen over jenever en een proeverij aanbieden met als titel ‘Craftbeer meets jenever’. Programma:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gezamenlijke Brouwdag De La Trappe Isid'or | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Za. 16 februari 2019
09:00 uurTurfspoor 57, Lisserbroek Nico van Kampen https://www.latrappetrappist.com/nl/trappistenbieren/la-trappe-isidor/ |
We gaan weer een gezellige brouwdag organiseren bij de familie Duivenvoorden in Lisserbroek. Het te brouwen bier is De La Trappe Isid'or. Wij zijn druk bezig met het ontwikkelen van een prijswinnend recept. Deelnemers zitten vooraan bij de informatievoorziening hierover. Het is nu al zeker weer een zeer druk bezochte dag. Verwacht wordt dat wij ruim voor de brouwdag de inschrijving zullen moeten sluiten. In de middag wordt het vaak erg gezellig. Vele kijkers, proeven/ruilen van eigen gebrouwen bieren, verkoop van tweedehands brouwapparatuur e.d. Kortom, een gezellige clubmiddag, ook toegankelijk voor niet brouwers! Let op: Nadat je je hebt aangemeld (en dus betaald) wordt het bedrag van de aanmelding a.g.v. een afzegging die gedaan wordt binnen 14 dagen voorafgaande aan de brouwdatum, niet meer gerestitueerd! Ditzelfde geldt voor het niet verschijnen op de betreffende brouwdag. Meenemen van de ingrediënten en niet brouwen op de brouwdag is niet de bedoeling (en mag dan ook niet). De literprijs is door de vereniging in meer of mindere mate gesponsord (afhankelijk van het type bier) speciaal t.b.v. deelnemers aan de brouwdag. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakket van de maand februari: Waishoedai-Spring | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Za. 16 februari 2019
|
Bestel hier het pakket van de maand. Deze maand is het een Lente Bok genaamd Waishoedai-Spring. Alle grondstoffen zoals mouten, hop en een zakje korrelgist zitten in het pakket. Ja kan hiermee direct aan de slag. Recept van februari: Waishoedai-SpringZie https://www.twortwat.nl/recepten?id=316 Kosten zijn € 10 per 10 liter. De pakketten zullen worden uitgeleverd op de clubavond van 22 februari. Mocht je het zelf willen afhalen in de winkel van Brouwmaatje stuur dan een mail naar de inkoopcommissie. Uiterste besteldatum 16 februari 2019!! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Clubavond: Bieren van de Proeftuin gistexperiment | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vr. 25 januari 2019
20:00 uurDe Boerderij, Hoofddorp Hank Lucas |
Deze avond gaan we het bier proeven dat bij Poesiat&Kater is gebrouwen en bij 50 leden van de vereniging thuis is vergist met allemaal verschillende gisten. Basisbier is hetzelfde, de variatie zit in de gist en de vergistingstemperatuur. Over de opzet van deze proeverij volg later meer informatie. En verder:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||