Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Tripel
van: | Jan Wurpel |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Beschrijving
Bereiding:
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
begin-SG: | 1080 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Palemout (7 EBC) | 500 g. | 7 EBC | ||
Tarwevlokken | 200 g. | |||
Gierst | 50 g. | |||
Koriander | 3.7 g. | |||
Rietsuiker | 62 g. | |||
Lindebloesemhoning | 62 g. | |||
Northern Brewer | 20 | 75 min. | 7.5 α | Bloemen |
Challenger hopbloemen | 6.2 g. | 75 min. | 3.5 α | Bloemen |
Yeoman | 0.6 g. | 75 min. | 11 α | Bloemen |
Northern Brewer | 10 g. | 15 min. | 7.5 α | Bloemen |
Challenger hopbloemen | 3.1 g. | 15 min. | 3.5 α | Bloemen |
Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 zakje | |||
Iers Mos (Irish Moss) | 3 g. | |||
Maischwater | 7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
30 min. | 50 min. | 20 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=107