Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Quadrupel

van:Herman Assendelft
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:9.1 %
begin-SG:1078
eind-SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):24.7

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.25 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (150 EBC)400 g.   150 EBC  
Special B125 g.   400 EBC  
Speltvlokken200 g.      
Kandijsuiker, donker200 g.      
Northern Brewer15 90 min. 7.5 α Bloemen  
Saaz hop7 10 min. 3.2 α Bloemen  
Wyeast 1214 Belgian Abbey1 zakje      
Maischwater6.3 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C68 °C73 °C78 °C
15 min.30 min.15 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

In plaats van de gebruikte gist kan ook Wyeast 1388 'European Ale' worden gebruikt.

Opmerkingen van de webredactie

Recept van de maand oktober 2003.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=112